Site icon Big Box Gamers

Hero Realms Character Packs – Естествените и почти задължителни мини пакети

След големия удар на малката, но крайно пристрастяваща Hero realms се очакваше отзвук от създателите White Wizard Games. Появиха се не едно, а цели пет мини разширения, а скоро се очаква и едно огромно кооперативно, но за него като му дойде времето.

Преди да преминем към ревюто, ви препоръчвам да прочетете какво мисля за базовата игра.

Ревю: Hero Realms

Казах пет мини разширения, но всъщност трябва да ги разглеждате като едно цяло, защото не съм много съгласен с цялостната концепция на маркетирането им.

Всъщност тук говорим за пет героя, които пристигат със своите си специфики – специални умения и карти, но ако сте тръгнали да си купувате един е малко странно да спрете само до там.

Characer Pack-овете се продават в малки затворени пакети и въпреки че на пръв поглед изглеждат като класически бустери като за игри като Magic или Yu-Gi-Oh, всъщност тук си получавате конкретни и гарантирани неща.

Това, което прави всеки пакет е да ви персонифицира и „уникализира“ играта с помощта на специално умение, което можете да ползвате всеки ход срещу две пари, още едно супер умение, което можете да ползвате веднъж в играта, както и стартово тесте с карти насочени към начина на игра на съответния герой. Разбира се, всеки герой си пристига и със собствени карти за отбелязване на живота, както и двустранна картинка на самия герой (момченце или момиченце).

Всеки герой принадлежи към класически стереотипен фентъзи клас, с който сме запознати от всеки вид поп култура. Класовете са следните:

Въпреки че не съм играл още с всички съм виждал всеки един от героите в действие.

Fighter

Прави това, което и очаквате – Бой, бой, само бой. Всичко в уменията му е свързано с производство на атаки. Вероятно това е най-„ръш“ ролята, която с правилното тесте можете много бързо да изнесете противника. Но не е задължително.

Ranger

Това е роля, свързана с контрол на тестето ви, като можете да подреждате в определен ред най-горните си карти, както и да теглите карти, ако се изпълнят определени условия.

Cleric

Свързан е основно с шампиони, като изкарвате много пред вас и можете да им вдигате защитите, както и да се лекувате. С други думи – яко защита.

Thief

Това е най-„досадната“ роля, защото е свързана с директно пипане на тестето на противника. Можете да вземате от дискарда му, както и да го карате да изхвърля карти от ръката.

Wizard

Любимата ми роля. Това е герой, който е насочен към екшъните и тегленето на карти. Така той може в един ход да направи верига от различни действия и ако използва супер умението си да удари наведнъж всички шампиони на опонента, барабар с него самия.

Сега…

Ако сте си сложили протектори на картите вече сте разбрали, че те трудно се побират в малката кутийка. Ако добавите и тези карти от пакетите, нещата вече загрубяват. За щастие, от компанията пускат скоро на пазара нова кутия, която да събира всички разширения, която работи отлично дори ако сте си сложили протектори на картите. В кутията даже са включени всички нужни за целта протектори. Нямам търпение да се сдобия с това чудо, защото засега съм ей така.

 

Дори инсърта е полезен за „защипване“ на картите

Капакът е надигнат, но дори и да си държите кутията настрани, той няма да се отвори, гарантирам. Картите стоят изненадващо стабилно.

Заключение

Героите от Hero Realms си заслужават. Ето, казвам го директно. Без никакви съмнения ще направят играта ви по-богата, по-комбинативна и значително по-добра. Използването на героите е интуитивно и веднъж щом влязат в играта ви няма никаква причина да ги изваждате от там, дори и с нови играчи. Те не усложняват геймплея, а се вписват по начин, който сякаш е бил замислен предварително… което вероятно не е далеч от истината. За баланс не мога да говоря напълно открито, защото всички умения са ситуационни и са свързани с картите, които ще купувате по време на играта си. И тук идва най-страхотното нещо, свързано с тези разширенийца.

Нито един от героите не ви бута в дадена посока. Да, някои са добри в лекуване, други в боя, но няма да откриете умения с конкретни икони, което значи, че каквото и тесте да си направите, то би могло да работи с вашия герой. С други думи, ако ви харесва да сте агресивен Cleric – защо не? Ако искате да сте самолекуващ се бияч – кой ви спира? Комбинациите са толкова много, че какъвто и път да изберете, вероятно вашия герой ще се свързва добре с него.

Hero Realms Character Packs са естествената опашка на Hero Realms, без която базовия малък звяр не изглежда завършен.

Да, доскоро и аз не осъзнавах, че ми трябва опашка, но сега като знам, че съществува… как да я отрежа!

ПЛЮСОВЕ:

МИНУСИ:

Pikko Games са помислили за последния ми минус, защото са пуснали пакетни цени за всички герои, както и за базовата игра плюс героите.

Купи: 5 Characters Packs с отстъпка!

Купи: Hero Realms Base Game + 5 Character Packs с отстъпка!

Exit mobile version