Site icon Big Box Gamers

Guju Guju – Плодова терапия

Дълго се рових в интернет за значението на това словосъчетание. Поне 3 минути.

Единственият логичен извод, до който стигнах и то с превод от kитайски е, че гуджо е старата ти къща на село… или нещо такова. Беше или това или майстър търговец от Индия.

Което и да е обаче, нямам обяснение защо Guju Guju се споменава два пъти. Това очевидно е нещо като Paku Paku… Явно азиатците обичат да повтарят нещата по два пъти като извадените от Туийн Пийкс Телетъбис.

Guju Guju е дребна игричка с кръгли карти, като разновидностите на тези карти са само 4 – круша, банан, лимон и ябълка. Това е игра от типа на Dobble, но по-скоро отива към Jungle Speed, защото наблюдателността изисква по… пространствено мислене.

На масата се разхвърлят определена бройка карти, а останалите се раздават между играчите. Когато е ваш ред обръщате най-горната си карта. Ако плодът от тази карта не присъства на масата вие просто свършвате хода си и оставят картата в средата на масата на свободно място. Ако плодът го има, тогава всички едновременно започват да вадят карти от тестето си и закриват всички показващи се плодове от този тип, докато всички не са закрити. И така, докато някой си свърши всички карти.

Тук бързината и наблюдателността са от изключително значение, като хаосът, който ще предизвикате около масата е толкова голям, че няма начин да не привлечете някой друг поглед от съседните маси.

Играта е светкавична – вероятно 5-10 минути и трябва да сте нащрек през цялото време.

Заключение

Guju Guju е от новата тайванска компания GeGe и за разлика от останалите игри, тук артът не е фокус. Вместо това се гони безумие и смях. Смея да твърдя, че играта го постига. Да, няма да се залеете до такава степен, че да се въргаляте под масата, но играта продължава достатъчно кратко, че да се усмихнете толкова прогресивно, че да искате да разцъкате поне още една-две игри. Да, със сигурност това преживяване се изчерпва и всеки път ще е едно и също, но мисля, че Guju Guju е един от най-приемливите парти филъри, които можете да откриете… ако можете да откриете.

ПЛЮСОВЕ:

МИНУСИ:

 

 

Exit mobile version