Site icon Big Box Gamers

Cortex Challenge – Парти игра с опипване

Codex e игра с 8 различни пъзела, които се решават в реално време. Точка. Вземайте.

И все пак… Ако си падате по бързото мислене в реално време. Вземайте.

И ако обичате да пипате неща. Аз обичам да пипам неща.

Окей, все пак. Cortex, или както й е другото старо име – Braintopia, е игра за бързи реакции тип Dobble, но летвата не просто е вдигната високо, но е свалена от основите си и използвана за битов побой върху нищо неподозиращото малко сладко добълче.

В Cortex играчите се опитват да съберат четири части от малко мозъче, като всяка част се печели, ако сте успели да минете два пъти един и същи вид предизвикателство.

Играта пристига с голямо тесте квадратни карти. На гърба на всяка карта показва какво е предизвикателството.

Обръщате картата и първият, който смята, че може да го реши пляска ръката си върху картата и казва на глас отговора. Ако е прав, печели картата. Ако е сгрешил, не участва в следващото предизвикателство.

Предизвикателствата са 8 вида:

Заключение

Cortex Challenge е една от новите ми любими парти игри. Изисква се доза контентрация, за да сте успешни, но поне е по-безопасна от хвърчащи тежки дървени тотеми. И ако си мислите, че ако сте добри в пъзелите, ще сте майстори и тук, не сте особено прави. Осемте различни предизвикателства са се погрижили да създадат достатъчно възможности за различно работещи мозъци. Определям Cortex като парти игра, но всъщност не можете да я играете с повече от шест човека, защото няма достатъчно мозъчета. Дори и да имаше, едва ли бихте искали да си причинявате това. Все пак тестето в средата на масата трябва да е достъпно за всички.

Частта с опипването на 3д текстурата по картите звучи готино и първия път хората го откриват за нещо готино, но за мен тя накъсва ненужно играта, като не вкарва кой знае колко откъм преживяване.

Има още две версии на Cortex – една с подобни пъзели, но вместо предизвикателство с опипване има такова с миризми. Има и Cortex с тривиа елемент, свързан с география. С други думи, ако търсите най-достъпния Cortex – за мен е този.

ПЛЮСОВЕ:

МИНУСИ:

Ако ви харесва как звучи, можете да си купите играта от магазина на нашите партньори от Pikko Games, където ще откриете и другите две версии.

Exit mobile version