Site icon Big Box Gamers

Cool Runnings – Оригинална идея. Неоригинална игра.

Децата ми обожават да си играят с лед и да изследват безкрайните възможности да направят някоя беля с кубчетата от камерата.

Cool Runnings нарушава една от най-изконните забрани в настолните игри – смесването игри с течности.

В тази игра, вие постоянно ще разливате и мокрите, понеже целият „gimmick” на играта са ледчетата.

Всъщност, има още един безумен „gimmick”. Играта пристига в огромна квадратна кутия, но всички компоненти реално биха могли да се съберат в една четвърт от пространството, което в момента си е чист въздух. Предполагам това се дължи на определени навици на компанията свързани с принтиране на кутиите, но при мен това се оказва проблем, тъй като мястото ми за игри (особено детските, защото тях почти не ги продавам) е намаляло до минимум.

Cool Runnings има най-дългата подготовка за игра, която съм срещал. Просто защото трябва да сложите напълнените с вода формички за лед в камерата за няколко часа. Хубавото е, че в кутията има много повече формички, отколкото за една игра.

Играта е детска и следователно не е много сложна. Строите с няколко табла нещо като писта, по която ще състезавате вашите ледчета (в готина поставка с купичка). Целта ви е или да стигнете до финала или да сте последния играч със здраво ледче.

По време на играта играете карти за движение върху ваше или върху друго ледче (има плюсове и минуси) или играете карти за атака.

Атаките са няколко вида и са единственото интересно нещо тук. Можете да търкате ледчетата на другите, да им дъхате, да ги потапяте в купа с вода или дори да им сипвате сол.

Това е детска игра, от която не можете да извадите нищо, което да струва за големи, но открихме, че децата си умират за атаките. По този начин се обезсмисля изцяло движението по картата. Според мен всичко можеше да се концентрира само в това да накараш другите ледчета да изчезнат.

Освен скучното движение по картата, играта има по-сериозен проблем. Да, бордовече са горе-долу защитени от вода, защото са гланцирани, но картите са стандартни и при игра с деца е задължително да попадат капки, ако не и купи с вода върху тях.

Мисля си, че играта няма да издържи дълго.

Това е и моята оценка.

Заключение

Cool Runnings използва оригинална идея, която накара моите деца да се вълнуват, но това вълнение няма нищо общо със самата игра, а с това, че позволява на децата да си играят с лед, като им дава някаква цел. За съжаление, това, което им беше интересно беше само да накарат другите ледчета да изчезнат с атаките, а движението по картата е скучно и би могло да вълнува деца на около две-три годинки. От друга страна се използват карти, а играта с карти е за по-големи деца. Не знам – добра концепция, но лоша игра. Съжалявам.

ПЛЮСОВЕ:

МИНУСИ:

Exit mobile version