Site icon Big Box Gamers

Клуб 2% – страхотна детска пъзел игра

Ето ме на, с второ ревю на детска игра. Трябва да имаме повече такива. Все пак искаме да образоваме и малките геймъри в това страхотно хоби.

Клуб 2% не е точно игра, а пъзел. Като такъв, той може да се играе както от един човек, така и от колкото искате хора. Пъзелите не са много трудни за възрастни хора, но това не пречи да се използва таймер и просто да играете за време… Всичко по реда си. Първо искам да поговоря за компонентите.

Игра, пълна с играчки!

 

В кутията ще получите голямо тесте с карти, на които са указани пъзели, няколко пластмасови плоски къщички и също така 12 различни пластмасови играчки – 6 човечета и 6 домашни любимци. Да, това е евтина пластмаса, но детайлите, които са вложили във фигурките са достатъчно, че да можете да използвате фигурките както за тази игра, така и за всякакви други детски занимания. И на мен започна да ми писва от този фермер и чернокожа фермерка, които спят в Дупло къщичката и които странно защо Вики нарича баба и дядо. Сега вече ще има зайче, папагал, куче и други подобни.

Като изключим извънкласните приложения на компонентите, всъщност Клуб 2% си е един отличен пъзел.

Чудесен учител по логика!

Клуб 2% разчита на логическо мислене и съобразителност.  

Първо избирате една от пет трудности и нареждате къщичките една до друга.

 

Тегли се карта от тестето със съответна трудност. От едната страна на картата се намира пъзела, а от другата решението. Много внимавайте да не объркате страните.

На картата има оказани условия. Например – кучето не може да бъде до папагала. Джуджето е до пожарникаря. Пожарникарят е над кучето и така нататък.

Целта на играчът е да подреди всички фигурки върху къщичките. Хората могат да бъдат само на втория етаж, а животните на долния.

След като ги наредите обръщате картата и виждате дали е правилно.

Ако ви се струва лесно, можете да преминете на следващо ниво.

За деца и възрастни?

В кутията има 84 различни пъзела и дори и да ги наредите всички, едва ли ще запомните верните отговори. Да не говорим за вашите деца. Пъзелите са предназначени за деца и на най-лесна трудност са достатъчно достъпни, за да заинтригуват малките. За най-голяма трудност може би ще им трябва малко опит или ако сте там – известна доза подсказване (но не прекалявайте). Ако вие, като родители, се хванете да решавате най-трудните пъзели ще ги решите, но ще се наложи малко да се позамислите. С други думи, играта не е препоръчителна за големи, освен ако не играете за време, както казах по-рано.

Заключение

Клуб 2% е прекрасна детска пъзел игра, която ще развие логическото и математическото мислене у вашите деца. Според мен, това е едно чудесно помагало в училище при ученици пети, шести клас. Определянето на нивото на трудност може да свали границата и до първи, втори, а защо не и по-малки. Децата се развиват с различни темпове, така че ми е трудно да определя.

Това със сигурност не е игра за възрастни, но няма да ви е скучно да играете заедно с децата си, тъй като на най-висока трудност ще трябва поне малко да се понапънете.

Компонентите в играта са пластмасови и кухи, но са чудесно измислени и могат да се ползват за други активности и игри.

Ако търсите занимавка за вашето дете, което не само ще го провокира, но и ще му помогне в развиване на мисловни умения, това е чудесен подарък.

Ако сравняваме цената с други настолни игри, мисля че тя е повече от честна. За повече информация и за да си купите Клуб 2%, вижте по-надолу.

ПЛЮСОВЕ:

МИНУСИ:

Ще остане ли в колекцията ми?

Защо?

Благодарим на MBG Toys за предоставеното копие. За да закупите Клуб 2% можете да посетите техния сайт, като кликнете на бутона.

MBG Toys

 

Exit mobile version