Site icon Big Box Gamers

Bitcoin Hackers – завръщане в уновщето

Като дете обожавах игрите с карти. Война, 3-5-8, Макао, Румб, Пастра и още много. Понякога се събирахме с приятели и си измисляхме версии на тези популярни игри. Какво ще стане ако вместо 3-5-8 го направим 3-4-9 например. Изпробвали сме безброй възможности – бяхме креативни деца.

               Наскоро попаднах на игра, която е сякаш изпаднала от нашите детски фантазии и то… не заради темата – Bitcoin Hackers. Нооо нека да започнем отначало. В Bitcoin Hackers вие сте най-добрите хакери в света. Решили сте да хакнете голям Биткойн акаунт и всеки иска парите само за себе си. Затова вместо да работите заедно и да разделите плячката вие се борите помежду си докато се опитвате и да докопате паролите на горкия Биткойн портфейл.

               Това, което ще правите е да играете карти, да си пречите с карти и да се опитате да се отървете от всички… карти и да достигнете до три кода за достъп, които са… изненадаа – карти.

               Какво се случва в играта? Всички започвате с по шест карти и се опитвате да се отървете от тях. За целта, когато ти дойде реда трябва да спазиш условието на предишната изиграна. Картите са с числа от 1 до 9 и знак: „плюс“ или „минус“.  Знаците са и правилото за игра – съответно по-високо или по-ниско от предното изиграно число. Ако не можеш тогава си хакнат: преброй колко карти са изиграни досега и изтегли от тестето карти равни на броя на половината от изиграните карти. Доста грубичко а? Къде всъщност е врътката в играта? Когато играеш карта числото и една малка стрелкичка показва кой ще играе. Преброяваш до показаното число, в съответната посока и воала, това е следващия в реда.

               Правилата са елементарни. Затова дизайнеръте на играта са направили и три нива на трудност. Това беше първо ниво. Във второ се включват и специалните умения на картите. Карат следващия да изтегли карта, модерират картите в ръка и други благини. При ниво Експерт се добавят и роли. Специалисти по.. хакерските му неща. Те дават допълнителни умения на играчите и правят играта по-интересна.

               Има два типа хора – едните добри с числата и такива, които никак не се спогаждат с тях. Успях да изпробвам играта в смесени групи от двата типажа. Математическия усет помага много за изживяването. Някои от играчите просто имаха доста голям проблем да се ориентират коя карта какъв резултат ще даде. Това определено намалява удоволствието от играта. Хората с по-математическо мислене доста по-лесно се ориентираха и можеха да планират и да се забавляват.

               Та… изводи! Играта е относително забавна, бърза, а на по-високите нива и стратегическа. За съжаление, както  копането на биткойни, така и  механиките в играта вече малко се поизтъркаха. Има много други игри, които са по-добри и по-иновативни. Ако в теб все пак дреме неосъществен хакер то докажи се сега или замълчи завинаги!

               + Забавно е да се играе с програмисти;

               + Още по-забавно е да се играе с пияни програмисти;

               + Можеш да сбъднеш мечтата си за крипто богатство;

               – Вече ми омръзна от биткойни;

               – Постоянното смятане убива удоволствието;

               – Специалните умения не се чувстват особено вълнуващи.

Exit mobile version