Site icon Big Box Gamers

BigBoxLan – Разбор след 300 игри

Дойде време за поредния разбор. Подобно на BigBoxGamer, който написа статия по случай 300 статии съвпадаща с 3 годишния рожден ден на BigBoxGamers и аз ще използвам сходен повод – това че направих 300 играни различни игри.

Какво играх последния месец:

Новата игра, която нямам търпение да играя е Steam Time. Получих много добри отзиви за нея и според правилата и това как изглежда смятам, че има голям потенциал. Вече е в колекцията ми и мисля, че ще е първият хит за мен на Рудигер Дорн. На неговите игри досега все ми липсва по нещо. Играта изглежда, че има много интересни решения и опции без да е прекалено тежка и отрупана с правила. Има потенциал да „замести“ за мен Egizia, която има подобен механизъм на поставяне на работниците пред предишните. В Egizia ми липсва възможност за различни стратегии. Също така може да утоли мъката ми по Aqua Sphere, която ми е любима игра, но е твърде сложна за повечето хора, с които играя (програмиране на робот, който програмира други роботи си е объркващо). Steam Time ми се струва че ще има малко сходно усещане, въпреки че е по-лека и с по-различни механики.

Защо искам да играя по-често отлични стари игри вместо всеки път да се играе нова игра?

Разбира се, не казвам, че не искам и не е приятно да се играят нови игри, но смятам, че отношението, което за мен би било оптимално е около 40 на 60 време за игра на нови към време за стари игри, а в момента баланса накланя към новите.

Тъй като списъка с изиграните игри се оказа голям, ще завърша с въпрос – на коя игра игра искате да напиша ревю? За момента имам в предвид някой от следните: Mangrovia, Takenoko Chibis, Tzolkin, Trajan, Lords of Watedeep. Но може да предложите и друга разбира се.

Източник на снимките – BoardGameGeek.com

Exit mobile version