Site icon Big Box Gamers

Топ 5 джобни игри

Играл съм немалко джобни игри и всъщност последно време все повече прибягвам към тях. Това са игри, в повечето случаи евтини, които можете да носите навсякъде и обикновено сетъпът им светкавичен, а геймплеят още повече. За този лист съм подбрал 5 страхотни игри, които освен че са добри, са и сравнително различни една от друга. Преди да започна с моите пет ви представям няколко игри, които за малко да влязат, но уви..

Sail to India   Dead Man’s Draw Less Matcha Hanabi

5

The Game

Това е играта, която всички чуха за пръв път след като беше номинирана за Spiel des Jahres миналата година. Това е чудесна игра за двойки, както и прекрасна семейна игра. Може да се играе и от сам човек. Обясненията на правилата са за по-малко от минута, а сетъпът и прибирането в кутията са за секунди. Играта не заема много място както във вас, така и на масата. Това е кооперативна игра, в която се опитвате да подобрите рекорд. The Game определено е пристрастяваща и едва ли щом извадите кутията ще изиграете само 1 игра… или пък 10.

The Game Ревю

4

Time Barons

Това е игричка от малка независима компания и едва ли много хора са чували за нея. Е, затова сме тук! Искаме да ви съобщим, че това е страхотна бърза игричка с чудесна тема и оригинален и елегантен геймплей. Играта има две версии – такава с кристалчета и кубчета и такава само с тесте карти. И двете са лесни за пренасяне и играта се играе за около 15 минути. Последно време ми е една от първите игри, за които се сещам, когато искам да играя картова игра за двама. Препоръчвам ви я!

Time Barons Ревю

3

Lost Legacy

Единствената игра от този списък, която не притежавам. Нямам извинение за това, тъй като играта е страхотна. Love Letter закотви микро игрите на пазара и въпреки, че все по-глупави заглавия се явяват всеки ден, Lost Legacy според мен, държи едно от челните места на малко карти-пристрастяваща игра. Е.. все пак е и от същия дизайнер на Love Letter. На практика, това е същата игра, но с по-геймърски вкус и някои интересни промени, които засилват блъфа и намаляват случайността. За съжаление, нямаме ревю на сайта, но можете да видите ревюто ми на Love Letter.

Love Letter Ревю

 2

Game of Trains

Brain Games винаги са се славели с прости и образователни игрички. Тази година те имат два абсолютни хита за мен – Game of Trains и Voila. Ако Voila можеше да се събере в малка кутийка, бих я цапнал директно на първо място. Game of Trains обаче съвсем не е далеч от челното място за най-добра джобна игра. Това игра с тесте карти с числа. Артът и темата са само за вкус, колкото и добър да е той. Цялата идея е, че трябва да наредите едни числа пред себе си в последователен ред. Играта отново се обяснява бързо, приготвя се бързо и се прибира още по-бързо. Често прибягвам към нея за завършване на вечер или за филър игра. Да не говорим, че бих я носил почти навсякъде!

Game of Trains Ревю

1

Dark Stories

Играта, която не вадя от раницата си. Това даже не е толкова игра, колкото стимулиране на мозъка. Даже нямате нужда от кутията, стига да знаете загадките… или пък вие самите да си измислите такива. Тази игра съм я играл като дете, като ние си измисляхме всякакви завъртяни криминални истории. Концепцията е следната: Един човек чете края на история, другите се опитват да отгатнат какво се е случило, като задават въпроси, на които може да се отговори само с ДА или НЕ. Можете да играете това в автобуса, можете да играете докато чакате на опашка, можете да играете дори на разходка. Страхотна игра… която не е игра и… нямате нужда да я притежавате.

Източник на снимките: Boardgamegeek.com

 

 

Exit mobile version