Arkham Horror – The X-Files вариант

Сега ще си призная нещо. Като малък бях влюбен в две неща – „корекомските“ яйца и агент Скъли. За съжаление аз пораствах и Скъли все повече не беше това, което беше в съзнанието ми на 10 годишен, а „корекомските“ яйца се превърнаха в обикновени шоколадови яйца. Мълдър пък взе, че се пропи, влезе в клиника за секс зависими и започна да прави сериали за себе си.

Може да се каже, че Досиетата Х е старата версия на Supernatural, въпреки че при Мълдър и Скъли нещата доста циклиха след втория сезон. От сериала не си спомням почти нищо освен киселата физиономия на Скъли(момчешка любов, какво да правиш), репликата на Мълдър „А що се отнася до българския вампир – той е по-безобиден и яде градинска тор“ и това това, че последните няколко сезона изобщо не включваха извънземни, а само някакви глупави теории на конспирацията. (които по-късно бяха откраднати от Zeitgeist).

Arkham Horror не ми е една от любимите игри. Много високо оценявана игра, но просто мен не може да ме грабне. Харесвам атмосферата и света на Лъвкрафт(с изключение на имената на тия чудовища с твърде много съгласни една след друга). Дори исках да си купя „Зовът на Ктхулу“ преди няколко години, но не успях, защото като казвах на библиотекарките Лъвкрафт, те винаги ми вадеха книги на World of Warcraft. А относно Arkham-a…струва ми се твърде механична. Но не съм тук за да правя ревю, а за да ви покажа днешните домашни правила.

Вижте какви чудесно направени персонажи от X-Files открих в boardgamegeek, които могат да разнообразят малко играта Arkham Horror, като вкарат, според мен, дори и малко хумор. В комплекта се включва даже и Древно зло. С други думи – бос. В този случай, това е Синдикатът. За финал, всички ние просто можем да благодарим на Ерик Хърман за поредната изумителна работа, която той върши за нас – геймърите!

[sociallocker]Xfiles Horror[/sociallocker]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *