Knights of Pen & Paper – видео игра

Latest posts by Недислав Стойчев (see all)

Ако ви се цъка на телефона или компа, игра която да предлага класическо RPG изживяване, бих ви препоръчал

Както казва и заглавието на играта, вие сте рицарите на Молива и Хартията и може би вече се досещате, че играта симулира частично DnD преживяване. Играта започва с игрална маса, разказвач и 5 празни стола. От вас зависи, колко героя ще добавите в приключението си и какъв клас ще са те. Искам да отбележа, че в играта има много препратки към други игри/филми и т.н. Като пример бих дал, че може да добавите E.T., баба ви, брат ви като играчи. Играта предлага 6 класа общо за избор(Paladin, Mage, Warrior, Druid, Rogue, Clerik).

Освен това може да си взимате благинки за игралната ви маса, обстановката в стаята ви и куп други неща. След като сте добавили поне 2 играча, приключението може да започне и разказвача започва да ви разказва какво се случва и ви превежда през ред събития и битки. Много ми допадна това, че има реплики на играчите по столовете, докато разказвача говори, някой се обажда „Ох, стига приказки, къде са битките …“. Също така примерно първия град, където ще ви прати разказвача се казва The Default Village. 😀

През повечето време в играта ще се биете и ще четете, разказвача какво ви говори. Битките са походови в стил final fantasy(такъв пример ми изникна), като всеки играч и гадинка си има ред в битката и като дойде съответния ред на играч, се избира с каква магия и по кой да я запрати.

Как изглежда играта по време на битка (или през цялото време :))

След като победите група от гадове, ще получавате точки опит, които ще можете да заменяте за умения на героите, а също така и определено количество злато, с което ще може да закупувате различни предмети за вас или за игралната ви обстановка (разни джунджурии за игралната маса и т.н.). Друго което ми допада в играта е, че можете сами да нагласяте трудността на битката, с какви гадове вие да се биете и т.н. Освен това, че можете да нагласяте нещата описани по-горе, също така имате възможност да създавате сами куестове, което според мен е един от големите бонуси на играта.

Като за край, бих казал, че играта си заслужава, все пак кой RPG фен бяга от класическо преживяване с нотка на DnD … и още повече можете да си играете това на телефона и PC-то. 🙂

Линкове:

 

[sociallocker]

Официален линк

Steam PC/Mac/Linux

iPhone/iPod/iPad 

Android Google Play

[/sociallocker]

 

One thought on “Knights of Pen & Paper – видео игра”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *