Няколко класически игри за нашите мобилни устройства

За хората от моето поколение, които сме прекарали детството си в края на 80те и началото на 90те, скъпият ни социализъм носи себе си в спомените ни нещо красиво и романтично…Което всъщност е също така тъжно и до някъде тъпо. Но в съзнанието ни има някаква носталгия и някакви топли чувства. Не само защото тогава сме били деца, а според мен и защото просто всички сме имали абсолютно еднакви преживявания и играчки.

Ние сме тук заради играчките, така че ще наблегна на това. Някой от вас помни ли играта ВеХо? Една синичка пластмасова купичка, в която се изправя нещо като кула, в която пък пускаме едни кръгли нещица в опит да направим точки. Бих ви я показал, но Гугъл имиджес не ми намери нищо. Както и да е, това което ние наричахме Вехо, всъщност е „Four in a row“ 

Е друго си е да кажеш ВеХо!(типично за соца, съкратено от вертикално-хоризонтално).

Друга игра, която повечето от нас имаха беше една кутия с 4 игри вътре. Дама, Онази игра с клечките и още две, които не помня. Лично аз не харесвах тогава тези игри. Предпочитах да обезглавявам пластмасови войничета(от плоските), като им слагах главата на импровизирана гилотина(ръбчето на отворена дървена кутия) и прас! Какво да ви кажа, от тогава съм се научил как да се справям със зомбита, в случай на зомби апокалипсис.

С всичко това исках просто да ви вкарам в малка атмосфера за видео игрите, които съм ви подготвил за днес. Открих два комплекта – един за iPhone и един за Android.

Този за айфона изглежда малко по-добре, но за съжаление аз имам Андроид. Първият комплект съдържа „Вехо-то“, Морски шах, Дама и Американска дама. 

 

Вторият комплект за Android включва дори по-класически игри – Табла, Змии и стълби, Не се сърди човече и…Гъска?

2 thoughts on “Няколко класически игри за нашите мобилни устройства”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *