Любими сайтове за настолни игри

Безсрамно и егоистично ще заявя, че ние сме най-големият и най-подробен сайт за информация, свързана с настолните игри в България. Ние обаче също се учим. Учим се от по-добрите. Учим се от най-добрите. Днес ще ви представим кратък списък със сайтове, които ни вдъхновяват да продължаваме напред с нашия сайт, за да може „винаги да сме едно ниво по-напред, от колкото сме били преди това…“ Thanks, Naruto! 

[divider]
Деян Георгиев ‘BigBoxGamer’ препоръчва:

Drake’s Flames

Малко чийтвам с моето предложение, защото сайтът не е активен от повече от година. Въпреки това, все още можете да го посетите и да четете страхотните ревюта на настолни игри, филми и сериали. Следя Мат Дрейк още от блога му и малко ми е жал, че вече няма да пише ревюта. Но… с типичния си саркастичен и болезнено откровен начин, той си писа, че вече няма нужда да получава безплатни игри за ревюта и реши да си ги купува. В ревютата му няма да откриете картинки, няма да откриете описание на правила. Въпреки това Мат може да пресъздава прекрасно усещането и атмосферата на играта – любимият ми принцип на ревюта. Да, понякога той може да е циничен и да използва някои неприлични думи… В повечето случаи не подкрепям такива неща, но той го прави по един прекрасен изпълнен със страхотно чувство за хумор начин. Ако търсите писани ревюта на игри, това винаги ще бъде номер едно място за мен!

Връзка към сайта: [button color=“green“ size=“medium“ link=“http://drakesflames.com/“ target=“blank“ ]Drake’s Flames[/button]
[divider]
Камен Цветанов ‘BigBoxYour’ препоръчва:

Boardgaming.com

Boardgaming.com е един сравнително нов сайт за настолни игри, но скоростта, с която се пълни с информация и нови потребители е достатъчна, за да докаже, че има светло бъдеще. Сайтът е със страхотен дизайн, като дава възможност да си изберете теми. Цветовете са много приятни и оставят усещането за модерен поглед върху уебсайт за настолни игри. Има ревюта, различни съвети и стратегии за всяка игра, видео материали и връзки към сайта на производителите за повече материали по въпроса. Не това обаче са главните козове на сайта, това беше само периферията!

На въпроса „Защо този сайт е най-добър?“ мога да отговоря по няколко начина, но за мен ключовата дума тук е „интеракция“. В сайта има имплементирани начини за интеракция с потребителите, които не съм виждал в друг сайт за настолни игри. Така наречената Gamification идея тук е имплементирана чрез цяла система от куестове, постижения и съответни награди във виртуалната валута на сайта. Всяко ревю ви дава точки, всяка изиграна игра ви дава точки, всяко оценено ревю ви движи напред в куестовете и десетки други варианти за интеракция. Този стимул да коментираш, да участваш и да оценяваш труда на другите за мен е чудесно включен в сайта и го прави едно не само полезно като информация, но и забавно за състезателно настроени хора място. Изключвайки играта, разпръсната по целия сайт, много силно впечатление ми направи галерията с игри. Много приятно е да видиш игрите си във виртуалната библиотека, подредени по рафтове и с разни статистики по тях. Въпреки липсата на доста заглавия в базата данни, по-известните присъстват и бих казал, че повечето ви игри ще могат да бъдат намерени, а има и вариант да изпратите списък с игри, които липсват, за да може модераторите на сайта да ги добавят.

Тези неща, както и няколко, за които със сигурност сега не се сещам, правят Boardgaming.com моят любим сайт за настолни игри.

Връзка към сайта: [button color=“green“ size=“medium“ link=“http://boardgaming.com/“ target=“blank“ ]BoardGaming.com[/button]

[divider]
Цонко Цонев ‘BigBoxLan’ препоръчва:

Boardgamegeek.com

Сайтът който ще препоръчам вероятно е добре познат на повечето от вас. Най-големият и известен сайт за настолни игри в света boardgamegeek представлява основно огромна библиотека с настолни игри. Нещо като IMDB за board games. Съдържа огромно количество информация – ще намерите почти всяка игра, за която сте или не сте чували. За всяка игра има оценка от потребителите, описание и каквото друго се сетите – от имената на дизайнерите и издателя, до каква сложност е, езиково зависима ли е и с колко играчи според потребителите е най-добра. Към всяка игра има и форум, в който се обсъждат правила, стратегии и впечатления. Там също така след като се регистрирате може да въведете своята колекция от игри, да записвате коя игра, кога и с кого сте играли и да споделяте всичко това с приятели. Интересна функция са гийк списъците (geek lists), които потребители създават и споделят. Списъците са с игри и коментари към тях и – от top10/20/100 на игри по различни категории и наддавания до забавни списъци като „кутии на игри направени по-добри с криви очи (googly eyes)” – https://boardgamegeek.com/…/game-boxes-made-better… . Това е само основната част от възможностите му, други са пазар за игри, форуми, връзки към ревюта и подкастове, списък от желани игри и т.н. Макар и функционалността му да не е много интуитивна и да изисква известно свикване, определено си заслужава. BGG е толкова бездънен кладенец от информация, че рядко прибягвам изобщо до други сайтове за настолни игри.

Връзка към сайта: [button color=“green“ size=“medium“ link=“http://boardgamegeek.com/“ target=“blank“ ]BoardGameGeek.com[/button]
[divider]
Това бяха нашите любими сайтове за настолни игри, а ако вие искате да ни помогнете, можете също да напишете вашите предложения в коментарите. Също така, не забравяйте да гласувате в анкетата вдясно на екрана – какво да ви препоръчаме другата седмица! Ако ви е харесала тази статия и като цяло нашия сайт, моля да ни подкрепите! А ние ще ви благодарим с подарък – игра! [button color=“pink“ size=“small“ link=“http://bigboxgamers.com/donation/“ target=“blank“ ]Дарение за сайта[/button]

Източник на снимките: Boardgamegeek.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *