Какво направи Скрабъл за мен

Игра на Думи, или по-точно Скрабъл, е едната от двете игри, (за другата – друг път) с които започнах откриването на света на борд игрите.

Не смятам, че има нужда да давам обяснения и да разяснявам самата игра, но все пак – имате плочки с букви, имате борд (пресилено казано), теглите букви, съставяте дума, печелите точки.  Това е. Разнообразие колкото искаш, или по-точно колкото може да измислиш/измислите ти и твоята групичка.

Играта си има своя чар и място в колекцията на всеки. Аз лично я препоръчвам за игра на по чаша кафе(чай, бира – кой с каквото си събужда пространството между ушите). Особено подходяща е когато имате гости, които нямат никакъв опит с борд игрите и нямат никакво желание да учат правилата на някоя от другите подходящи игри, които със сигурност сте им предложили. Просто защото никой няма нужда да му обясняваш как да съставя думи. Даваш му 10-тина букви и да пише каквото измисли, т.е. вадите кутията и играете.

Това определено не е игра, която ще вадите всеки път, когато сте се събрали, но е перфектна за допълнение към следобедното кафе с приятели у дома. От личен опит не препоръчвам играта да се практикува след 20ч., особено след работен/учебен/безделен ден – пробвахме няколко пъти и в повечето случаи всички гледаме тъпо буквите и играем кооперативно само и само за да съствим нещо. А що се отнася до цената – тя е между 19-25лв. в зависимост от магазина и варианта(българските варианти имам предвид) на играта, така че ако не сте си  преразпределили пари от бюджета за някой експанжън и се чудите с какво да поразмразите българския си и този на събеседниците си – това е добър избор. ЙОАДПВАТЯЗЕ! (И най-дългата дума е?!!?)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.