Reiner Knizia’s Labyrinth – видео игра

 

 Ако комбинацията от пъзел, мислене, минотаври, съкровища и вероятност да се загубите, ви звучи примамливо, значи играта, за която ще прочетете е за вас. „Лабиринт“ от Райнър Книциа( Reiner Knizia) е малка, бърза, приятна игра за мобилни устройства, в която вашата цел е да стигнете от единия край до другия край на Лабиринта, без да Ви убие Минотавъра(или някои от минотаврите, много  зависи от късмета ви колко ще са) и междувременно да съберете колкото можете повече съкровища и точки.

Правилата са лесни за научаване и разбиране(то те и на MTG са, но…), но играта не е много лесна и може да ви предложи добро предизвикателство.  След като изкарате tutorial-a, което ви препоръчвам, играта  ви предлага три пакета нива, всеки с различна трудност(аз лично все още не мога да мина първият =D ) НО не можете да започнете от който искате, а трябва да ги карате поред- след като изиграете нивата от първият пакет, чак тогава ви се отключва втория и след това третия.

Ето как протича играта – започвате с празно поле, на което има  16 квадрата и четири ниши. Във всяка от нишите може да има минотавър, меч, диамант(или поне аз си мисля, че е диамант) и съкровище. Също така имате и „купчина“ с плочки, които да поставяте на празните полета, като на плочките може да има различни пътеки със съкровища или минотаври, или пък празни такива, с които да изградите лабиринта си.

Целта е така да подредите плочките, които ви се падат, че да се получи непрекъсната пътека от входа(долу в средата) до изхода(горе в средата), след което трябва да запълните всички празни полета. Мечът служи за убиване на Минотавъра. Ако нямате меч и срещнете минотавър, вие сте убитите.

Съкровищата, както и диаманта, дават точки. Хуманоидният бик също ви дава точки ако го убиете, но това ви струва един меч, а те са в доста ограничено количество. В началото на първото ниво получавате три меча и те вървят с вас през нивата, докато не ги изхабите. Пада много мислене, ако искате да съберете възможно най – много точки, но нямате меч или имате само един.

Ето така(вдясно) изглежда едно ниво в процес на разрешаване – теглите плочки, слагате ги където искате и така докато не запълните всички празни полета. Не е задължително да убиете Минотавъра(или пък всички минотаври), единствено трябва да имате пътека до изхода на Лабиринта и да сте запълнили всички полета.

The Good – Малка, бърза игра, която обаче може да ви накара да се замислите сериозно преди да поставите плочката си. Освен това, както прочетох, следващите пакети с нива предлагат още по–голямо предизвикателство, така че играта  има какво да предложи дори на по–пъргавите мозъци. Освен това, озвучаването на играта е приятно, графиката не е нищо впечатляващо или бляскаво, но наистина няма и нужда.

The Bad – Понякога е трудно да разберете къде ще можете да отидете, когато поставите плочка, особено ако тя свързва няколко други (точно така се умира, проклети минотаври, тия мечове от дърво ли са, какво?!). Това е лошо най–вече, защото когато свържете няколко плочки, вие автоматично извървявате всички възможни пътеки и взимате съкровища или нападате минотаври. Освен това за момента играта има проблем със save-овете на игрите ви и често ги губи, което е доста досадно, но като изключим  тези неща, нямам други забележки.

The Lost – това съм аз, защото колкото и да харесвам играта, не съм много добър на нея. Освен това често успявам да блокирам пътя си =D.

Ако това, което прочетохте, ви се е сторило интересно, не се колебайте, ами вървете да се изгубите във виртуалният Лабиринт и не съм виновен, ако пропилеете часове от живота си, докато излезете от там(нито пък ви е виновен д-р Книциа).

Изтеглете играта напълно безплатно от тук:

 

[sociallocker]

[button color=“green“ size=“medium“ link=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tribeflame.labyrinth&hl=en“ target=“blank“ ]Reiner Knizia’s Labyrinth[/button]

 

[/sociallocker]

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *