Две бири, порция цаца и няколко пингвина.

Latest posts by Денислав 'BigBoxMiniac' Миевски (see all)

Още помня първата ми среща с тази игра. Това беше в не толкова далечната 2013 във Велико търново. Версията, която там пробвахме беше домашно производство но по нищо не отстъпваше на „купешката“.

Хей, това е моята риба е състезателна, семейна игра. Правилата и са лесни за научаване, а преиграваемостта доста голяма. Играта претърпява няколко редизайна чисто илюстративни и в скулпта на миниатюрите, но това не променя по никакъв начин забавлението, което създава у играчите си.

Защо реших да пиша за стара игра, при положение, че я има отдавна на пазара? Причините са две – първо, от доста време се каня да изненадам Гери с нея и второ, в един от онлайн магазините (няма да казвам кой) имат политика с трупане на точки, които в последствие се използват за отстъпка. И това доведе до закупуването и представянето на играта от мен.

[button color=“green“ size=“big“ link=“https://www.youtube.com/watch?v=BJ1ZjKmw9_U&feature=youtu.be“ target=“blank“ ]КЪМ ВИДЕОТО[/button]

Механиката е елементарна, но коварна. Имате четири неща които да направите – помислете върхо ходоа си, придвижете пингвина, вземете рибата и прецакайте останалите играчи. Както и в други игри от семеен тип и тук започва най-малкия. Имаме четири комплекта фигурки в четирите стандартни цвята, както и при НСЧ (не се сърди човече). И тук отново играем сами за себе си срещу всички останали.

Ако това ви звучи познато, значи сте чели ревюто на Деян за ъпгрейднатата ѝ версия от братята македонци – Small Star Empires. А ако не сте задължително го вижде и очаквайте съвсем скоро и готовата игра на пазара.

[button color=“green“ size=“big“ link=“http://bigboxgamers.com/small-star-empires-review/“ target=“blank“ ]КЪМ РЕВЮТО НА ДЕЯН[/button]

Артът на играта се изразява в капака на кутията и рибките по плочките. В заключение…ами як е! Още с корицата си играта ви прошепва „Ковалски, какъв е плана за рибата?“ и ако сте запален фен като мен на „Пингвините от Мадагаскар“ няма как да ѝ устоите. Все пак пингвини събират рибка и …

Какво да ви кажа за миниатюрите? Да има миниатюри и то на пингвините. Детайлът е добър. Със сигурност прототипът е бил страхотен, но при такъв тип масова продукция и то с по-мека пластмаса винаги се губи от качесвото. Бих ли ги оцветил като четиримата ми любими герои? – о, да със сигурност! Ако изявите желание даже бих направил лайв оцветяване някоя вечер.

Хей, това е моята риба е една бърза, забавна и хитра семейна игра. След като я отворихме направихме няколко разигравания и със сигурност ще я играем и на петъчните сбирки с приятели. Препоръчвам я на всички, които харесват леките и незатормозяващи игри.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *