Hack Trick: It’s Hacking Time – Aко ви звучи познато…

Ако играта ви звучи позната, това е, защото всъщност отдавна е на пазара. Така де, първата й версия. Преди около две години написах ревю на Hack Trick. Можете да цъкнете на бутона отдолу.

[button color=“green“ size=“medium“ link=“http://bigboxgamers.com/hack-trick-review/“ target=“blank“ ]Ревю: Hack Trick[/button]

Миналата седмица писах за Time Barons, която също се появи с ново издание тази година. При Hack Trick е маалко по-различно. Играта е от същите издатели на оригинала – Mind Fitness, а дизайнерът е вече добре познатият ми Josef Dorsonczky.

Всичко в кутията.

Пичът произвежда около две игри на година малък формат, като всяка игричка изглежда на пръв поглед като нещо простичко, но всъщност винаги предлага дълбок мозъчен кръвоизлив.

Hack Trick: It’s Hacking Time е пример за добър редизайн. Играта взема основните концепции от оригинала и орязва всичко ненужно, което пречи да запомните правилата два дена, след като сте играли играта. Освен това, компонентите може и да са минимализирани, но са много по-добри и… актуализирани.

Вместо обикновени токъни за отбелязване на спечелените рудове, вие разполагате с Bitboin-ове.

В средата на масата вече имате малка дъска, където ще се опитвате да отбележите три поредни полета (ред, колона, диагонал или на едно място три кубчета).

Принципът на игра е същият като в оригинала.

Има малко тесте с карти с числа от 0 до 5. Всеки играч държи в ръката си няколко карти, малко излизат от игра и редовно ще теглите от останалите 4-5 от тестето. Тук е много важно да предполагате какви карти другият играч държи, като това се случва със специални действия, чрез които можете да разберете общия сбор на картите в ръката на противника. По метод на дедукция от картите, които вече са излезли и тези във вашата ръка бихте могли да пресметнете вероятностите.

Когато е ваш ход слагате карта на масата с число. Към това число се добавя числото на предната карта (като не можете да слагате две еднакви карти една след друга). Така винаги ще получавате числа от 1 до 9. Това са и позициите на картата.

Каквото е числото – там слагате кубче от вашия цвят. Ако вече на това място има кубчета на противник, вие ги пленявате и по-късно можете да ги ползвате за бонус действия.

Един рунд трае около 5 минути, а цялата игра едва ли ще ви отнеме повече от 20.

По-добра ли е от оригинала – о, да! С пъти.

 

Заключение

Hack Trick: It’s Hacking Time е прекрасен филър за двама играчи. Играта е лека и свежа, но предлага достатъчно тактически блъф решения, за да ви държи ангажирани през цялото време.

Правилата са изчистени и можете да ги обясните за под минута. Геймплеят е светкавичен, а форматът на играта – както винаги – компактен.

Отдавна не бях давал такова определение, но ако изчакате още малко да се стопли, Hack Trick: It’s Hacking Time ще бъде идеална терасна игра. Не заема много място и можете да си пиете следобедното кафе с нея.

ПЛЮСОВЕ:

  • Компактни компоненти
  • Компактни правила
  • Подобрение от оригинала

МИНУСИ:

  • Форматът на книжката е отново досадния сгъваем лист

Ако ви кефи идеята ви препоръчвам да разгледате и другите игри от бат ви Йосиф от сайта на производителите.

[button color=“green“ size=“medium“ link=“http://www.mind-fitness.ro/“ target=“blank“ ]Mind Fitness Games[/button]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *