Игри за възрастни, които са подходящи и за деца

Да изясним, категорията ни са игри, които са големи, но са напълно подходящи и за малки. Не е обратното, което често се среща. Хората с деца ще ме разберат като кажа, че често ние не изпитваме голямо желание да харчим бюджета си за игри за детски игри… колкото и егоистично да звучи. Въпреки това, искаме да прекараме качествено време с децата си и затова е добре да има нещо подходящо за всички. Тук сме на помощ, приятели!

[divider]
Деян Георгиев ‘BigBoxGamer’ препоръчва:

Flick ‘Em Up

Flicke Em Up. Препоръката ми важи и за повечето игри, изискващи ловкост и сръчност, но реших да се спра на тази поради две причини. Първата е, че е актуална и я намирам за една от най-добрите игри в тази категория и втората е, че темата е за възрастни, но геймплея може да се разбира и от деца. Все пак това е днешната ни препоръка. Flick Em Up е с уестърн тема, връщаща ни към онези спагети уестърни от детските ни години. Да, гледахме ги и като деца, но днешните деца не знаят за какво става въпрос. Темата ще привлече предимно големи хора, които с носталгия ще навлязат в сценариите на играта. Дали ще спасяват някой от бесилото, дали ще обират банка, дали ще се дуелират насред градчето… всичко това е страхотно и тематично представено в моята препоръчана игра. Геймплеят пък е не само елеменарен, но и забавен. Просто бутате с пръст един диск и премествате човече, а стрелянето е като сложите едно по-малко дискче и го уудряте с пръст. Много задоволително е като цапнете в главта друго човече и му падне шапката. Всичко е с дървени и дебели картонени части и всичко е стилизирано. Така че няма да откриете нещо неподходящо за деца. Точно напротив. Препоръчвам да играете тази игра с децата си. Ще си изкарат превъзходно. Дори сигурно по-превъзходно и от вас!


[divider]
Камен Цветанов ‘BigBoxYour’ препоръчва:

Jamaica

Често ми се случва да говоря с хора за дадена игра и те да казват, че играта е прекалено детска, прекалено проста за възрастни или прекалено сложна за деца. Въпреки че хората често пъти са прави, а аз не, има и игри, които работят във всякаква обстановка. Смело заявявам, че Jamaica е една от тях. Играл съм я с различни формации от деца и възрастни и се възприема добре във всички случаи, хората си тръгват усмихнати след една изиграна игра. Много е лека и проста, стахотно изрисувана и изключително забавна, достатъчно състезателна и в същото време не чак толкова „прецакай другарчето“. Възрастта няма абсолютно никакво значение и дори да се намери някой много възрастен човек, предполагам, че ще му бъде също толкова забавно, колкото на 5-годишно дете.

Може да закупите играта от:[button color=“green“ size=“small“ link=“http://boardgames-bg.com/jamaica-nastolna-igra.html“ target=“blank“ ]BoardGames.bg[/button]
[divider]
Цонко Цонев ‘BigBoxLan’ препоръчва:

Indigo

От малкия си опит който имам с модерни настолни игри с деца, най-успешната игра за възрастни, която се харесва и на деца за мен е Indigo. Вече написах ревю за нея в секцията „скрити диаманти“. Правилата на играта са елементарни, решенията не са сложни и не отнема много време, та да се загуби интереса на децата. Красивите илюстрации и цветните стъклени камъчета се харесват също. Движението на камъните по пътищата и проследяването им определено е забавно. Играта включва поделяне на награда между два играчи, което според мен има образователен характер а и е интересно на децата. Разбира се, възрастните трябва да имат предвид да не играят твърде сериозно и подмолно. В играта има и достатъчно късмет, че децата да имат шансове да спечелят дори и без много „помощ“. Децата, с които я играх (5 ½г. и 11г.) толкова я харесаха, че поискаха да им я подарим за рожден ден, което показва колко им е харесала.

[divider]
Това бяха нашите предложения за игри за възрастни, подходящи и за деца, а ако вие искате да ни помогнете, можете също да напишете вашите предложения в коментарите. Също така, не забравяйте да гласувате в анкетата вдясно на екрана – какво да ви препоръчаме другата седмица! Ако ви е харесала тази статия и като цяло нашия сайт, моля да ни подкрепите! А ние ще ви благодарим с подарък – игра! [button color=“pink“ size=“small“ link=“http://bigboxgamers.com/donation/“ target=“blank“ ]Дарение за сайта[/button]

Източник на снимките: Boardgamegeek.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *