Fun Farm – гумените играчки не са само за децата!

През последните месеци направих няколко ревюта на безумни игри със смахнат геймплей, които на теория звучат малоумно. Това е поредната шантава игра, която се класира напред в списъка.

Всъщност, феновете на Jungle Speed няма да открият нещо ново, защото и тук идеята е същата. На външен вид Fun Farm прилича като нещо, което повечето зрели здрави и ментално устойчиви хора биха пренебрегнали. За щастие, аз не съм от тях, така че е време за…

Големи гумени играчки!

Играта пристига с шест големи гумени играчки, каквито можете да откриете по детските магазини. Материалът по-скоро е подобен на антистрес топките. Приятелите ви от фермата са розово прасе, бяла крава, жълто пиле, червен кон, синя овцa (да, синя овца, проблем ли имате?!) и зелено нещо, което може би е бик.

Освен тях получавате малко тесте с карти и два зара – черен и бял. Всеки зар има няколко различни цвята на него.

Всяка карта показва едно от животните и два зара – бял в горния край и черен – в долния.

В началото на играта нареждате животниките в кръг и в средата отваряте една карта. След това един от вас хвърля заровете. Ако се падне зар, който е изобразен на картинката, трябва да грабнете животното от картинката възможно най-бързо. Ако успеете, не си го задържате – фермерски егоисти такива! Връщате горкото животно отново на масата. Печелите картата обаче. Вземате я пред себе си, защото когато свърши тестето, който има най-много карти печели. Ако сбъркате животното обаче, трябва да върнете една от картите си.

Ето и хитрата част. Ако не хвърлите нито един от зарове, картата остава на масата и се отваря нова. Следващият хвърля заровете. Ако отново не се паднат изискващи зарове се отваря трета. Ако се падне повече от едно съвпадение, имате право да вземете всички възможни животни. После вземате съответните карти.

Ако обаче два зара се отнасят за едно и също животно, вие вземате само едната карта.

Това е цялата игра. Както виждате, малоумно е… и изключително забавно! Тази игра минава за детска и на визия, и на идея. Дори би била страхотна детска парти игра. Не мисля обаче, че е добра за възрастни И деца, защото всичко се свежда до бързо мислене и съобразителност.

Fun Farm е по-лесна от Jungle Speed и трудността на следенето не зависи от броя на играчите, както е при Jungle Speed. Имам и двете игри, но винаги бих предпочел тази. Да не говорим, че е и по-безопасно за съседните мебели, ако без да искате бутнете играчка. Jungle Speed е с тежко и дървено парче… дърво и може да счупи някой друг прозорец, ако не се захване добре.

Заключение

Fun Farm е точно като името си – забавна игра с фермерски животни. Играта изисква ловкост и бърза съобразителност, така че ако не обичате такъв тип игри, странете от нея.

Въпреки целевата си група (предимно деца), мисля че тази игра би могла да се пласира сред геймърски компании, които си падат по безумни игри, както и сред хора, които просто искат да имат нещо, което да извадят по време на парти. Аз използвам играта предимно за последна игра от настолна вечер, защото ние винаги предпочитаме да завършим с нещо разпускащо и леко, по възможност безумно.

Колкото и да се опитвам да говоря повече за тази игра, не мога. Това е то – семпла и шантава игра, в която възрастни хора си играят с детски гумени играчки. Яко!

ПЛЮСОВЕ:

  • Страхотни големи гумени животни
  • Бърз геймплей
  • Шантаво усещане
  • Добра игра за деца
  • Великолепна игра за възрастни

МИНУСИ:

  • Някои не харесват игри за бърза съобразителност
  • Не е подходяща за игра на деца СЪС възрастни.

[divider]

За повече информация, посетете сайта на производителите:

[button color=“green“ size=“medium“ link=“http://postscriptum-games.it/en/prodotti/16-fun-farm“ target=“blank“ ]Post Scriptum[/button]

Източник на снимките: Boardgamegeek.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *