Архив на категория: Преводи

Black Fleet – всички карти преведени на български

Black Fleet e прекрасна „пиратска“ игра от 3-ма до 4-ма играча, в която играчите поемат ролята на търговци и пирати, които могат да се възползват от услугите на морската флота. В играта има детайлни фигурки на кораби, метални пари (дублони), кубчета и много карти, които „задвижват“ самата игра.

Понякога се случва така, че на игралната маса има играчи, които не знаят достатъчно английски за да си преведат картите, а ако другите играчи им ги превеждат би довело до провалянето на „момента на изненадата“. Затова, за да не „спестите“ Black Fleet на някой, дано превода на картите ви влезе в „употреба“. 🙂

Линк: Black Fleet

[divider]

Ако ви е харесал превода на картите и като цяло нашия сайт, моля да ни подкрепите! А ние ще ви благодарим с подарък – игра! [button color=“pink“ size=“small“ link=“http://bigboxgamers.com/donation/“ target=“blank“ ]Дарение за сайта[/button]

Descent 2.0 – кратки правила на български – BigBoxPiligrim

Ако следите работата на нашия колега Piligrim, значи сте разбрали, че вече можете да играете приключенията от играта напълно на български.

А сега вече ще можете да се насладите и на удобството да използвате кратки правила на български, вместо да се ровите из книжките с правила. Не само това, но освен правилата на базовата игра, Piligrim е отишъл по-далеч. Той ни предоставя и българските правила на първото удължение на Descent – Lair of the Wyrm.

От името на всички геймъри – благодарим ти!

 

[sociallocker]

Descent 2ndEdition Short Rules BG RTF

Descent 2ndEdition Lair of the Wyrm Rules BG RTF

[/sociallocker]

 

 

Descent 2.0 – приключения на български (Част IV) – BigBoxPiligrim

Който следи нашият сайт, знае, че нашият колега BigBoxPiligrim се грижи за вашето чудесно прекарване в света на Descent. Няма нищо по въвличащо в една история от това да я разказваш на собствения си език. Piligrim не е свършил с преводите, така че очаквайте още. Когато имаме пълния списък на преводите на приключенията, ще ги сложим в един файл. Засега се наслаждавайте на първите десетина куеста на български език!

Ето и файловете!

[sociallocker]

Descent 2e Q08 I2 The Overlord Revealed BG RTF

Descent 2e Q16 The Twin Idols BG RTF

[/sociallocker]

 

Ако нямате предните части, изтеглете ги от тук:

[button color=“green“ size=“small“ link=“http://bigboxgamers.com/descent-2-0-quests-in-bg-part-i/“ target=“blank“ ]Част 1[/button]

[button color=“green“ size=“small“ link=“http://bigboxgamers.com/descent-2-0-bg-rules-part2/“ target=“blank“ ]Част 2[/button]

[button color=“green“ size=“small“ link=“http://bigboxgamers.com/descent-2-0-bg-rules-part3/“ target=“blank“ ]Част 3[/button]

Descent 2.0 – приключения на български (Част III) – BigBoxPiligrim

Време е за следващата порция превод на BigBoxPiligrim. Епичното приключение започва все повече да се разгръща на български език. Ако сте пропуснали първите две части – ето ги и тях!

[button color=“green“ size=“small“ link=“http://bigboxgamers.com/descent-2-0-quests-in-bg-part-i/“ target=“blank“ ]Част 1[/button]

[button color=“green“ size=“small“ link=“http://bigboxgamers.com/descent-2-0-bg-rules-part2/“ target=“blank“ ]Част 2[/button]

 

Ето и самата Част III

[sociallocker]Descent 2e Q7 I1 The Shadow Vault BG RTF[/sociallocker]

 

Очаквайте скоро и превод на кратките обяснения на правилата на играта.

Descent 2.0 – Правила и приключения на български език (Част II) – BigBoxPiligrim

Приятели, време е за втора част от приключенията на Descent 2.0. Този път, нашият добър приятел BigBoxPiligrim е превел пето и шесто приключение от книжката с приключения на играта. Това са „Балът с маски“ и „Крилатата смърт“. Ние отново му благодарим за труда, а ако сте пропуснали първата част, кликнете тук.

 

А ето и превода!

 

[sociallocker]descent_2_BG_quests_part_2[/sociallocker]

Descent 2.0 – Правила и приключения на български език (Част I) – BigBoxPiligrim

Нашият сайт изобщо нямаше да съществува без нашите приятели, които всеотдайно се грижат за удобството на българските геймъри. Аз, BigBoxGamer,  съм безкрайно благодарен на всички автори и хора, които помагат с идеи и съвети, този сайт да продължава да се развива. И то го правят без пари.

С тези думи, днес ще ви предложим нещо, което е много сериозно начинание, защото е трудоемко и отнема много физическо време. Нашият колега и приятел на сайта, Piligrim преминава границата на драскане на два реда в свободното си време, за да можем да се насладим на любимите си игри на български език. Както виждате от заглавието, той е започнал да превежда големите книжки с правила и приключения от не безизвестната игра Descent: Journeys in the Dark Second Edition. Нека му пожелаем успех, да му благодарим и да му напомним, че се очакват все повече разширения на тази игра! 🙂

[sociallocker]descent_2_BG_quests_part_I[/sociallocker]

Small World: Всички умения и раси на български език

Доста се позабавихме, но по-добре късно отколкото никога(ееех, клишенца-крошенца). Такааа. Тези, които са си закупили играта Small World, вече знаят, че в кутията ще намерят няколко листа за играчите на английски и само един такъв на бълграски език – нещо, което според мен не е нормално за игра, която купуваме от българския пазар и то за немалка сума. Затова ви предоставяме специалните умения и уменията на расите на български.

Не, не сме направили нищо специално или различно от това, което имате вече в кутията(или ще имате). Просто ви ги предоставяме в един лесен за принтиране(и на когото не му харесва и за форматиране и коригиране) вариант. По този начин всеки около вашата маса ще може да има и едно БГ копие на уменията и расите. Ако съм допуснал грешки, моля да бъда извинен. А пък ако случайно имате въпроси относно уменията и расите(или пък правилата като цяло) не ни жалете и питайте тук(като коментар) или на страницата ни във Фейса! С удоволствие ще се опитаме да помогнем или в най-лошия случай да ви дообъркаме и да кажем как ние интерпретираме правилата и как ние играем играта.

П.С. Това са само основните умения и раси. Малко търпение, ще поработим и ще ви предоставим и експанжъните.

[sociallocker]smallworld_reference_BG[/sociallocker]

Game of Thrones the Board Game: Кратки правила на български език

Игра на тронове се разпространява у нас на български език. И въпреки, че може би имате правилата изцяло на нашенски, ви предлагаме едно съвсем приятелско помагало за вас, особено когато се налага да обяснявате правилата на нови играчи. Принтирате двустранно и ето как лесно може да разцъкате една игра, без да се налага постоянно ровене в книжката с правилата.

[sociallocker]AGoT2_illustrated_tutorial_and_cheat_sheet_v1.1__BG – Copy[/sociallocker]

Anima Shadow of Omega – правила на български език

Един от основните проблеми на популярността на борд игрите у нас е езиковата бариера. Целта на този сайт е да помага на българските геймъри да изживеят максимално магията на настолните игри.

Още от както започнахме сайта, една от най-големите ни мечти беше да можем да ви предлагаме преводи на правила на български език. Искам това да е редовна рубрика, но за съжаление за момента това е невъзможно.

Въпреки това, не мога да изпусна възможността да ви покажа какво ни прати един приятел на сайта(а за бъдеще надявам се и повече)  – Piligrim.

Anima е игра, която лесно се намира в България, затова смятам, че това ще ви бъде от полза!

[sociallocker]Anima Shadow of Omega BG Rules[/sociallocker]