Boss Monster 2: Next Level – повече от същото

Това ще бъде едно много кратко ревю. Играта е супер. Тичайте. Купувайте. Това щеше да е шега, ако наистина имаше нужда от повторно ревю на Boss Monster. Тъй като Boss Monster 2: Next Level си е абсолютно същия като първия, препоръчвам ви да прочетете ревюто на първата част, като кликнете на бутона отдолу. Ако за пръв път се сблъсквате с тази игра и ви е любопитно, направо си е задължително да кликнете. После можете да се върнете и да продължите с това тук. 

[button color=“green“ size=“medium“ link=“http://bigboxgamers.com/boss-monster-review/“ target=“blank“ ]РЕВЮ НА BOSS MONSTER[/button]

Така… след като вече сте запознати с темата, идеята и механиките на Boss Monster, мисля че мога свободно да говоря за това…

Каква е разликата между Boss Monster и Boss Monster 2

На пръв поглед – никаква. В играта няма никакви нови механики, няма нов вид карти, арта е в същия стил. Всъщност, има малко повече Босове, отколкото в първия Boss Monster. Цялата игра е просто повече карти от същия тип като в старата. С други думи, няма никакъв проблем да съчетаете двете игри в едно. За жалост, не можете да ги поберете в еднаta кутия, дори и да махнете инсърта на някоя от двете. Е… ако всичко вътре е хаотична бъркотия, може и някак си да ги натъпчете, но не го препоръчвам.

Всичко, което прави Boss Monster 2 е да добави още повече взаимодействие между играчите и значително повече гадории, които могат да се правят един на друг. Не че в предната бяха малко… Тук обаче почти всяка срещната карта въздейства на другите играчи. И не говоря само за магиите. Дори стаите ви често ще бъркат плановете на опонентите ви.

И понеже поп културата се развива всеки изминал момент, в тази част, ще откриете препратки към още видео игри или произведения на изкуството. Има класически, като Супер Марио, но има и по-актуални – като Джордж Мартин – героят, който е известен със своята бруталност.

Идва най-важният въпрос.

Ако имате Boss Monster, трябва ли ви и Boss Monster 2?

Първо нека ви попитам. Колко често играете Boss Monster. Не, нека перефразирам. Колко често играете игрите си? Защо купувате разширения? В повечето случаи ги купувате не защото имате нужда от тях, а защото искате да имате още и още! Искате да имате всичко от някоя игра. 

В Boss Monster е същото. Не, втората част не ви е нужна, но това си е разширение, което ви удвоява броя на картите! Случайността също се удвоява, но така или иначе, тази игра не е популярна със стратегическата си същност.

Ако нямате Boss Monster, кой от двата да си купите?

Както споменах, във втората част няма да получите нищо „подобрено“ от първата, така че и двете игри стоят на напълно еднакво равнище. Въпросът е колко мразите приятелите си и колко искате да си правите мръсотии един на друг. За по-приятелска игра, изберете първата, за по-конфротационна, изберете втората. За пълно щастие – и двете. Толкова е просто.

Каквото и да правите обаче, безкрайно препоръчвам разширението Tools of Hero-kind. Това е нещото, което кара играта да свети. Подробно ревю на разширението може да видите в ревюто на Boss Monster, първа част.

Заключение

Ако имате Boss Monster, нямате нужда от Boss Monster 2. Но ще го искате! Boss Monster 2 e самостоятелна игра, която работи перфектно като разширение към първата. Не вкарва нови механики, но прави играта по-агресивна и интерактивна. Ако това ви е липсвало в първата част, ето ви шанс да биете шамари на приятелите си. Ако нямате нито една от двете игри, която и да си вземете, ще спечелите. Играта е добра, но както и в предната част, става отлична, щом добавите разширението Tools of Hero-Kind.

ПЛЮСОВЕ:

 • Играта е много по-интерактивна от първата
 • Картите отново имат голяма доза хумор и препратки
 • В кутията има повече босове отколкото има в първата игра

МИНУСИ:

 • Няма никакви нови механики
 • Не можете да поберете двете игри в едната кутия
 • Нужно си ви е разширението Tools of Hero-Kind

Ще остане ли в колекцията ми?

 • О, да!
 • Засега
 • Не
 • О, не!

Защо?

 • Все още мисля, че е чудесна игра
 • Темата винаги ще ме вълнува
 • Наближава Есен и може да ми трябват пари за нови игри
 • Имам възможност да отмъстя на Джордж Мартин за Джон Сноу!

[divider]

Можете да си закупите играта, като кликнете на бутона отдолу.

[button color=“green“ size=“medium“ link=“http://boardgames-bg.com/boss-monster-2-the-next-level-standalone-expansion.html“ target=“blank“ ]Boss Monster 2: Next Level[/button]

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *