четвъртък, март 28, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Война на хамстери
Война на хамстери

Война на хамстери

Денислав 'BigBoxMiniac' Миевски

Война…война на хамстери…да хамстери…защо?…защото плъховете и прилепите бяха изядени в Китай, миналата година, за това.

Какво ме накара да пробвам тази игра? Признавам си, че това беше Гери. Видяла я в публикация на приятелка, която играела със съпруга си и децата им и ѝ се сторила интересна. Няколко дена по-късно играта пристигна.

Силно впечатление ми направи начина, по който е опакована – в картонена кутийка със златен релефен стикер. От опаковката си личеше, че хората от CREATIVEGG  работят с отношение.


Но нека не се отплесвам и да си поговорим за играта. На първо място ще спомена илюстрациите – 13 супер забавни хамстерчета и едно сиренце. Всеки хамстер има своята персоналност, като някои от тях наподобяват извесни филмови герои или исторически личности, от световната история. Сиренцето…основния виновник за цялата бъркотия, но уви не участва в самата игра освен като крайна награда, което до някъде е оправдано, защото и в реалния живот, ако някой го спечели, ще го хапне за броени секунди. Идеята на студиото в комбинация с геройчетата на талантливата илюстраторка Мария Калчева, дава възможност за нов прочит на класическата игра от колодата с карти и я отделя като самостоятелно настолно преживяване със свой нов свят и тематичност.

Механиката на играта и правилата ѝ са базирани на класическата картова игра „Война“. Разликите са две. Първата е финалната награда – „Сиренцето“, която не присъства в оригиналната игра. Втората разлика – авторите са елиминирали правилото за последните три карти, когато играча може да си ги гледа и да решава, коя да използва. По този начин махат единствения стратегически елемент и играта става изцяло „на късмет“, а това я прави идеална за най – малките бордови играчи (на кутията пише 4+, но според мен става и за 3+). Правилата и какво ви очаква в кутията може да видите и в нашето видео:

Към видеото

Геймплея е бърз и забавен, особено за децата, които обичат изненадите. Напрежението владее играда до самия финал, защото никой не знае, коя хамстерска армия ще победи в борбата за вкусната награда. В правилата е посочено, че могат да играят от 2-ма до 6-ма играчи, като всяка възможна комбинация от играчи, гарантира мигове на семейно забавление. Ако сте по-големи от 4+ , играта може да ви послужи като филър, преди да преминете към някое по сериозно заглави.

Качеството на картите е на много високо ниво. Материала е ламиниран и лесен за почистване, а също така и доста еластичен. Картите имат максимална защита от детска употреба и по всичко личи, че техните създатели са предвидили всичко, което един малчуган може да причини на подобна игра. Кутийката е малка, компактна и лесно преносима. Побира се във всяка раничка и джобче. И не тежи!

Бързия сетинг, лесните правила и малкото компоненти, правят „Война на хамстери“ подходяща и лесна за игра както на открито (паркове, пейки, на двора) така и на закрито (у дома, в междучасието или в колата). Това наистина е един забавен и интересен подарък, който можете да поднесете на вашето дете, за да го въведете в света на настолните игри още от ранна детска възраст.

Купи от тук

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Денислав 'BigBoxMiniac' Миевски

Здравейте, казвам се Денис. По професия съм аниматор(на филмчета, не на туристи) – скулптор(правя къстъм екшън фигури, статуетки и бюстове, а от скоро се опитвам да правя и миниатюри за настолни игри). Имам доста хобита, но настолните игри, правенето и оцветяване на миниатюри си остават най любимите ми занимания. Играя настолни игри от дете. И аз като повечето от нас съм израснал с „Не се сърди човече“ и „Дама“ , но от 2010 интереса ми се засили, благодарение на Иво Драганов и събитието за настолни игри, което организира във Велико Търново. Защо играя – играя зареди самата игра и социалния контакт с хората. Победата не ми е приоритет, обичам да гледам как се развива самата игра (освен при Heroquest – ТАМ ПРОСТО ИЗБИВАМ ВСИЧКО В ТЪМНИЦИТЕ НА ПОДЗЕМИЕТО, А ПОСЛЕ ПРИБИРАМ ЗЛАТОТО И АРТЕФАКТИТЕ!!!)

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers