събота, февруари 24, 2018
Заглавна страница » Настолни игри » Как да си направим Yu-Gi-Oh! TCG тесте?
Как да си направим Yu-Gi-Oh! TCG тесте?

Как да си направим Yu-Gi-Oh! TCG тесте?

BigBoxNeverdie

BigBoxNeverdie

Автор на нашите статии свързани с Yu-Gi-Oh! TCG i TCG игрите като цяло. Професионален Yu-Gi-Oh! TCG играч. Занимава се с играта вече девет години като главен организатор на събития и притежава дълбоки познания в областта на играта.
BigBoxNeverdie

Latest posts by BigBoxNeverdie (see all)

Всеки Yu-Gi-Oh! фен е играл малко или много PC играта – Joey The Passion и най-вероятно има представа как се изгражда едно тесте за игра. Взимайки този пример, реално не сте много далеч от истината, само че има малко промени в правилата от както Konami пое щафетата на играта през 2009г.

 Ще започна с малко брифинг откъм понятията:

MainDeck – Главното тесте за игра, което трябва да съдържа от 40 до 60 карти. Разполага се от дясната страна на играча.

ExtraDeck – Странично тесте, което трябва да  съдържа точно 15 карти или 0 (нито повече нито по-малко).  Разполага се от лявата страна на играча.

redumap

Side Deck – Специално тесте, което се използва за подмяна на карти измежду единичните игри от мача (може да се използва само след завършването на първата игра), като след всеки завършен рунд картите от Side Deck-а трябва да се върнат по старо му.

 

 

Пример: Играч А печели първия дуел от мача и заедно с играч Б започват да Sideboard-ват като играч А сменя 3 карти от Main Deck-а с 3 от Side Deck-a, а играч Б решава, че няма да заменя нищо. В последствие играч А печели и следващата игра, след която връща тези 3 карти, които е разменил от Main и Side Deck-а обратно.

Side Deck-a седи извън игралното поле и може да съдържа от 0 до 15 карти. И истината да ви кажа, именно това е границата между обикновения и добрия играч – Това как си построяваш и използваш Side Deck-а!

За всяко едно от тези тестета важат две изисквания:

1 – Можеш да играеш всяка карта максимум по 3 пъти.

2 – Трябва да се спазва списъка със забранени и лимитирани карти.

 

Хората имат един такъв първичен инстинкт на събиране, идващ още от древни времена, когато всеки скатавал храна за тежките зимни условия. Времената се менят и днес всички SDRE-DeckENсъбират най-различни неща като се започне от марки и се стигне до видове редки животински телесни части и т.н. Този фактор на събиране го има и в Yu-Gi-Oh! TCG, но какво имам предвид с това? Много опитни играчи споделят, че именно едно от най-интересните неща в играта е периода, в който си събираш карти за тестето, което си си харесал или измислил. Става дума за времето, през което разменяш, купуваш и печелиш всяка една от тези карти, които след време образуват едно мощно и непобедимо тесте!

След навлизането на Konami като водеща фирма се появи една нова и доста по-благоприятна за новите играчи практика. Така наречените Structure Decks.  Те представляват готови за игра тестета:

SDWA-DeckEN

Всяко едно от тези тестета (вече 13, скоро ще излиза и 14-тия) се превърна във водещ дек за периода на издаването му (едно тесте излиза на всеки 3-4 месеца). Като обаче самата колода се модифицира с карти от другите издания или просто се купуват 3 такива Structure Deck-а с цел придобиването на 3 бройки от най-силните карти в него (Всеки дек идва с по едно копие от всяка карта и съответно като си купите 3, имате по 3 от всяка карта). Това, в момента е най-печелившата практика за един нов играч:

Купуваш си Structure Deck и си го подобряваш с карти от другите издания.

Yu-Gi-Oh! TCG е сфера, в която можете да намерите най-различни забавления, но кое ще е вашето? Това ще оставя вие сами да си решите!

Време е за малко теория. И внимавайте, че ще се изпитваме!

Преглед на статията

Оценка

Накратко: Моля подкрепете ни като дадете оценка, харесате и споделите това ревю! Ако се чувствате разговорливи можете да ни оставите и коментар. Уверяваме ви, четем всички коментари!

Потребителска оценка: 3.65 ( 5 гласове)
0
Магазинът, в който се тества.

За BigBoxNeverdie

BigBoxNeverdie
Автор на нашите статии свързани с Yu-Gi-Oh! TCG i TCG игрите като цяло. Професионален Yu-Gi-Oh! TCG играч. Занимава се с играта вече девет години като главен организатор на събития и притежава дълбоки познания в областта на играта.