сряда, април 17, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » UFO Farmer – Крийте кравите!
UFO Farmer – Крийте кравите!

UFO Farmer – Крийте кравите!

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Мемо игрите са се изтъркали отдавна и дори децата ми не проявяват голям интерес към тях вече. Съществуват много по-добри и по-интригуващи неща, които да развиват уменията им, но и да ги забавляват.

UFO Farmer е основно мемо игра, но бяха от класическото 2 х 2 плочки. Играта използва… ами UFO – истински летящи чинии! Така де, играчки, не истински… но те са с такова качество, че не бихте ги сбъркали отдалеч. Като добавим и художникът, Пьотър Соча, играта е се нарежда сред топ детски игри, поне на визия.

Темата е безумна, което е само пореден плюс към жанра. Тук вие отвличате фермерски животни с летящи чинии, като се опитвате да събирате комплекти от различни, или такива само от еднакви.

Нареждате всички плочки с животни в средата на масата и всеки играч покрива някои животни със своите летящи чинии. След като всеки е готов, играчите един по един вземат по една летяща чиния. Те трябва да са запомнили кой къде си е сложил летящата чиния, понеже не е нужно да вземате само вашите чинии. Вие нарочно можете да си сложите чинията върху вълк, защото както всички знаят, вълците са пръв враг на извънземните. А и ако отвлечете вълк, той може да си хапне кравичките или овцете, които сте си дръпнали преди това.

След като всеки си е дръпнал животно се проверява кой какво е отвлякъл. Целта е да събирате комплекти и който се справи най-добре печели най-много точки.

Заключение

UFO Farmer e очарователна детска игра, с която винаги се забавлявам, когато играя с моя 4 годишен син. Все още му е трудно да схване тактическата част, понеже той е академично обучен да помни само нещата, с които той се е занимавал, но и това ще му го избием от главата. На кутията пише, че е за деца 6+, но мисля, че с малко търпение и 4-5 годишните могат да играят без проблем. Темата е свежа, а компонентите са върха. Какво да ви кажа, прекрасна детска игра.

ПЛЮСОВЕ:

  • Свежа тема
  • Уникални компоненти
  • Бърз геймплей

МИНУСИ:

  • Все пак си е мемо игра, въпреки префасонирането й
Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers