Site icon Big Box Gamers

Топ 5 пиратски настолни игри

Източник на снимката: Boardgamegeek.com

Мислих си, че тази класация ще е трудна, но се оказа, че съм играл доста повече пиратски игри, отколкото предполагах. Преди да започна с класацията имам да кажа две неща. Първо – не съм играл три от големите хитове, които много от вас вероятно очакват да видят тук – Rum and Bones, Merchants and Marauders, Dead Men Tell No Tale. Всяка една от тези игри има вероятно да се мушне тук, според това, което съм чувал за нея. За съжаление, все още не съм стигнал до тези три бехемота. Второ – от двайсетината пиратски (чисто пиратски, в които пиратите са основата на играта) игри, които съм играл освен петте, за които ще четете, имаше три, които за малко да се закачат, затова само ще ги спомена – Piratoons, Walk the Plank, Jamaica. Така, след като си оплаках мъката, влизам в класацията.

5

Libertalia

Източник на снимката: Boardgamegeek.com

Когато играта излезе много се шумя около нея, за съжаление вече не чувам нищо свързано с иначе доста оригиналната нова версия на „Цитедали”. Тук играчите управляват екипаж на кораб, който през цялото време се бие за плячката, която намира по пътя. Играта може да е стратегическа, но в повечето случаи е хаотична. Някои от игрите ми са се получавали изумително забавни, но някои са отнемали твърде дълго време за това, което представлява играта, което е било доста досадно. Въпреки това, няма да имам нищо против да я играя, ако някой предложи, защото темата на Libertalia е най-силната й черта.

4

World of Yo-Ho

Източник на снимката: Boardgamegeek.com

Определено това е една от най-тематичните игри в класацията и със сигурност най-иновативната. Играта смесва тенология и картон, като играчите движат смартфоните си върху огромна карта. Всеки смартфон е кораб, който събира предмети и задачи за изпълнение. Всичко в играта крещи пиратска тема, а историята е повече от чудесна… и забавна. Проблемът на тази игра се съдържа основно в идеята, че всеки играч трябва да има приличен смартфон и апликация, която отнема над 200 МБ място. Вярно е, можете да играете и с един телефон, но не си струва, повярвайте ми – пробвали сме.

3

Black Fleet

Източник на снимката: Boardgamegeek.com

Изключително приятна семейна игра с прекрасни миниатюри – кораби, в които събирате плячка. Всичко в тази игра крещи пирати и приключение, но го прави по толквоа приятен, топъл и динамичен начин, че играта е подходяща както за семейна атмосфера,така и за малко по-големи деца.

2

Francis Drake

Източник на снимката: Boardgamegeek.com

Който е играл AOE3 ще открие познатите страхотни корабчета и във Франсис Дрейк. Но не само тях. В играта има още различни кораби в различни цветове, десетки кристали с чудесно качество, големи пластмасови буренца, още по-големи ковчежета, в които играчите да си крият откраднатите съкровища, както и една от най-удобно изработените кутии, които съм срещал. В играта играчите се надпреварват в обикалянето на град, за да съберат нужния екипаж, средства и влияние, за да могат после да нападат крайбрежни градове и крепости с цел придобиване на пари и слава. Добавете и малка историческа нотка, и получавате една отлична, отлична игра.

1

Tides of Infamy

Това е прекрасно ново заглавие. Не е задължително най-добрата игра от списъка, но определено е най-тематичната. Всеки играч управлява няколко пиратски кораба и изследва света с тях. Намира пристанища, градове, бие се чудовища и събира плячка и съкровища, след което ги продава на черния пазар в свърталището на крадци.

Качеството на компонентите е разкошно, а темата лъщи отвсякъде. Ако искате да се чувствате като истински пират – ето това е едно от най-добрите средства на пазара!

РЕВЮ: Tides of Infamy

 

Exit mobile version