събота, февруари 24, 2018
Ticket to Ride – Роли

Ticket to Ride – Роли

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Името ми е Деян. Считам се за вярващ християнин и като такъв очевидно държа на някаква ценностна система, но освен това и на хората. Хората, според мен са центъра при играенето на настолни игри.Вярвам в семейните ценности и често погледът ми над игрите е завъртян по този начин, тъй като самият аз съм семеен с прекрасна съпруга и две деца.От години работя като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.
Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

te_board

Докато си рових днес във форумите на Boardgamegeek, открих нещо интересно и исках да го споделя. А ако може и заедно да го развием. Попаднах на идея, която предлага да се използват роли, които дават някакви предимства на играча. Не големи, но достатъчни, че да може да го „побутнат“ към определена стратегия, ако изобщо може да се каже, че в Ticket to Ride съществува стратегическо мислене. Всеки играч си избира роля(или на случаен принцип) в началото на играта. Понеже това е само идея, и то недоразвита, все още не съществуват направени карти или картончета, тайлове или пък каквото и да е друго нещо, което да помогне в използването на ролите. Не. Вместо това сега ще ви представя ролите, които открих и ако ви се струва интересно, моля долу в коментарите напишете и ваши предложения. Ако има интерес, може пък и от BigBoxGamers да направим нещо, че да изглеждат толкова представително тези роли, че да си ги мушнете в кутията.Забележете, че може и да не са много добре балансирани. Абе, на кой му пука! Важното е да се забавляваме, а и все пак – това са влакчетата!

  • Баронът – Всеки маршрут, който баронът успее да построи му носи 1 допълнителна точка.
  • Губернаторът – Когато губернаторът построи маршрут, той може да си изтегли най-горната карта от тестето или една от картите с вагони с лицето нагоре(без локомитив).
  • Предприемачът – Колкото пъти желае, предприемачът може да изхвърли два вагона с еднакъв цвят, които да действат като локомотив.
  • Инженерът – Инженерът няма нужда да се пробва за тунели. Той автоматично успява. Освен това, когато някой друг изхвърля карти в опит за преминаване през тунел, инженерът може да си вземе една от изхвърлените карти.
  • Капитанът – Капитанът плаща един ферибот по-малко. Освен това, когато друг играе ферибот, капитанът може да си тегли един от използваните фериботи.
  • Странникът –  Странникът не е задължен да си държи билетите. Като свободно действие, той може всеки ход да изхвърли един от своите билети, ако иска да тегли нов билет.
  • Строителят – Строителят може да строи два маршрута на ход. Вторият маршрут струва една карта повече.
  • Шпионинът – В началото на хода, той може да погледне най-горните две карти от тестето с вагоните.
  • Нинджата – В началото на хода си, той може да погледне или най-горната карта от тестето с вагоните или една карта на случаен принцип от който си пожелае играч.
  • Търговецът – Веднъж на ход, като свободно действие, търговецът може да размени един от своите вагони с един от тези с лицето нагоре на масата. По този начин, няма право да взема локомотив.
Доста интересно иновативно предложение, в което можете да се включите и вие. Ако ми помогнете, заено можем да го доразвием.

Преглед на статията

Оценка

Накратко: Моля подкрепете ни като дадете оценка, харесате и споделите това ревю! Ако се чувствате разговорливи можете да ни оставите и коментар. Уверяваме ви, четем всички коментари!

Потребителска оценка: 4.75 ( 2 гласове)
0
Магазинът, в който се тества.

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'
Името ми е Деян. Считам се за вярващ християнин и като такъв очевидно държа на някаква ценностна система, но освен това и на хората. Хората, според мен са центъра при играенето на настолни игри. Вярвам в семейните ценности и често погледът ми над игрите е завъртян по този начин, тъй като самият аз съм семеен с прекрасна съпруга и две деца. От години работя като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.