неделя, юли 14, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Ревю на аксесоар – Star Wars: Imperial Assault Insert от The Broken Token Insert
Ревю на аксесоар – Star Wars: Imperial Assault Insert от The Broken Token Insert

Ревю на аксесоар – Star Wars: Imperial Assault Insert от The Broken Token Insert

Днес ще поговорим за една от класиките в колекцията инсърти на The Broken Token, а именно този за Star Wars: Imperial Assault. За тези от вас, които не са запознати със Star Wars: Imperial Assault, това е една от игрите на Fantasy Flight Games, която има еди-колко-си експанжъна и различни допълнителни герои, геройченца и цели героища за купуване. Казвайки ви това, сигурно вече се досещате колко много място трябва да има в която и да е кутия за тези всичките фигурки и щуротии. Не само това, а и се очертава един доста интересен въпрос – може ли този инсърт да направи така, че всички експанжъни на играта да се съберат заедно с базовата версия в кутията?

Качество

За пореден път, The Broken Token не ме разочароват. Въпреки редовните трески за доотчупване, пилене и след това настъпване, качеството на парчетата “пъзел” за сглобяване на инсъртите е изключително добро. Също така, трябва да се отбележи, че тук за първи път виждам пластмасов капак за дървената кутийка в инсърт. Кутийката изглежда много добре с него и ако не беше постоянно разкачване на отделните парчета (за което аз съм си виновен, понеже не ми се ползва лепило), щеше дори да е много функционално. Друг интересен елемент са размерите на кутийките като цяло – според мен са добре оптимизирани откъм пространство и отстрани на инсърт материалите остава достатъчно място да се намести AT-ST-то с всичките му оръдия. Свободно място има достатъчно, но колко точно е функционален този инсърт, имайки предвид експанжъните?

Функционалност

Дъъъълго време отлагах да ви кажа най-големият си проблем с този инсърт и той е, че не е планиран да събере дори комбинцията базова игра + първи експанжън, камо ли да се съберат всичките 5 експанжъна и 36 допълнителни фигурки излезли до този момент. Разбира се, не мисля, че виновните за това са The Broken Token, познавайки Fantasy Flight Games като компания. FFG, както ги наричат накратко, са особено известни с това колко се увличат в правенето на допълнения към игрите си и нищо чудно когато The Broken Token са говорили с тях да са знаели само за един предстоящ експанжън, а другите да са се появили като идея по-късно. Това обаче със сигурност ще е голям минус за тези от вас, които искат всичко от една игра да им е на едно място, напълно ви разбирам. Въпреки сериозният „дефект“ обаче, хората са направили нещо качествено с информацията, която са имали на момента, така че им пожелавам новите им инсърти да са по-добри и някой ден да им се намерят една камара излишни пари, с които да направят нови инсърти за Star Wars: Imperial Assault.

Заслужава ли си?

Без да си кривя душата, ще ви кажа следното – и да, и не. Инсъртът не е велик като дизайн, не е кой знае колко оригинален откъм реализация или пък функционален (заради липсата на място за експанжъни), но качеството на самите кутийки е на много високо ниво. За колекционерите и върлите фенове на играта – много се съмнявам, че това е инсърта, който търсите. В тази кутия няма да можете да съберете дори и половината компоненти от всичко излязло към играта и дори инсърта да оптимизира малко нещата от пространствена гледна точка, проблемът си остава. Както казах, чакайте след години да излезе нова, по-голяма кутия и пълен инсърт, за да съберете всичко вътре в нея. Дано да се случи, би било чудесно. За останалите хора, които не искат да имат всичко от тази огромна като обем игра, инсъртът ще свърши чудесна работа и дори ще можете да си вмъкнете някое друго геройче заедно с другите от базовата игра. Аз ли? Трябва първо да изиграя играта, за да ви кажа кое от двете ще се случи, но като голям фен на Star Wars вселената мога да кажа само едно – задават се тъмни времена за портфейла ми.

Можете да намерите този и всички други много любопитни инсърти на The Broken Token на техния официален сайт:

The Broken Token

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Камен Цветанов

Казвам се Камен, програмист съм по професия и геймър по душа. През свободното си време се занимавам с най-различни занимания, преобладаващо играя футбол и свиря на китара, но напоследък настолните игри изместват всичко останало лека-полека. От една година те са ми най-силното хоби, като от известно време организирам хора за игри в Студентски град и си прекарваме весело заедно. Обичам да играя както с близки приятели и познати, така и с непознати, важното е да е весело и все пак… нека най-добрият победи!

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers