Splatter SHOOT Second Edition – Сравнително ревю на една от любимите ми игри

Една от най-големите изненади за миналата година SHOOT е била успешна във всяка сесия, която е праскала масата. Няма човек, който досега да не е решил, че това е готина игра…като имате предвид, че дизайнера по принцип не играе настолни игри. Няма да говоря за играта, защото вече съм го направил обстойно. Кликнете на бутона отдолу.

[button color=“green“ size=“medium“ link=“http://bigboxgamers.com/shoot-card-game-review/“ target=“blank“ ]Splatter SHOOT Ревю[/button]

Това, което ще направя е просто да сравня версиите, тъй като съм горд притежател и на двете.

Хвърлям го още от сега. Най-голямото ми разочарование от второто издание е липсата на промяна в картите.

Артът беше най-противоречивото нещо в първата версия и виждам, че тук отново е същия. Но дори не това е основният ми проблем. Мрънкам защото няма нито една нова карта. Всъщност – всички карти са си напълно същите.

Единствените нови геймплей компоненти са няколко стени, които да си сглобите.

Основна промяна има с токъните – вече са с много по-добро качество. Друга промяна са безумните персонажи от първата версия – второто издание идва с няколко различни създания, които освен, че са по-симпатични, са и от малко по-здрав картон. Но… така или иначе вие бихте използвали миниатюри, ако имате, така че това е иде-ми-дойде-ми. Май не се използваше така израза…

Така. В това издание има две огромни промени, само заради които си струва да помислите дали да не си купите направо второто.

Първата промяна, това е книжката с правила. Сега тя е доста по-добре написана, добавени са модове (и все още са недостатъчн), но най-вече – самият формат е нормален – не е онзи досаден разпъващ се хвърчащ лист.

Втората промяна – пространството. Кутията е почти двойно по-голяма. Освен това всяко тесте си има собствена кутийка, като токъните даже са в голяма и твърда кутия, която може да се ползва за препятствие на масата. Всъщност, всичко в това издание е с идеята да има достатъчно компоненти в самата кутия, които да могат да се ползват за пречки, ако нямате нищо наоколо.

Обобщение

Какво е ново:

  • По-голяма кутия
  • Повече компоненти за препятствия
  • По-добро качество на токъните
  • Нови персонажи

Какво е същото:

  • Картите
  • Илюстрациите
  • Ластиците… О, да. Ластиците се завръщат, бейби!

Играта можете да поръчате от сайта на производителите. 

[button color=“green“ size=“medium“ link=“https://shoot.dk/“ target=“blank“ ]Splatter Shoot[/button]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.