вторник, юли 16, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Sign – Дизайнерското „Кент Купе“
Sign – Дизайнерското „Кент Купе“

Sign – Дизайнерското „Кент Купе“

Денислав 'BigBoxMiniac' Миевски

Днес ще ви запозная с една отборна картова игра а именно Sign(Сайн). Това, което ме привлече към нея е изцяло дизайнерската ѝ визия. От кутията та чак до самите синволи по картите. Тази игра задължително трябва да се играе минимум от два отбора по двама души всеки, иначе се губи чара ѝ.

Както личи от заглавието на статията, авторите са използвали добре познатата ни механика от класическата картова игра – Кент Купе. За разлика от нея, тук няма блокада…но не бързайте да се радвате. Целта на играта е да съберете 5 еднакви синвола в 5 различни цвята. Лесно на пръв поглед нали? Но дизайнерите на играта са направили тези синволи много сходни с леки разлики, така играчът може лесно да се подведе и да си помисли, че е направил квинт (от квинтет – оркестър от петима), а в същото време да даде точка на противника.

Играта е сравнително бърза. Това, което ми харесва в тази подобрена версия е факта, че играчите трябва много да внимават с изображенията на картите, а също и със знаците, които им дават съотборниците им. Една грешна карта може да промени цялата игра.

Сайн не предлага нещо иновативно като механика на играта, но компенсира с качествената си визия. Правилата ѝ се научават точно за 5 минути и дори никога да не сте играли Кент Купе бързо ще вникнете в нея. Сайн създава приятна емоция по време на игра дори и с повече от 4-ма играчи. Даже бих казал, че може да се ползва и като парти игра с по-голяма компания или филър за бордгейм вечер. Фактът, че може да се играе до деветима играчи я нарежда сред игрите ми за честа консумация 🙂 . Ако сте почитатели на класическите картови игри, силно ви препоръчвам това заглавие.

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Денислав 'BigBoxMiniac' Миевски

Здравейте, казвам се Денис. По професия съм аниматор(на филмчета, не на туристи) – скулптор(правя къстъм екшън фигури, статуетки и бюстове, а от скоро се опитвам да правя и миниатюри за настолни игри). Имам доста хобита, но настолните игри, правенето и оцветяване на миниатюри си остават най любимите ми занимания. Играя настолни игри от дете. И аз като повечето от нас съм израснал с „Не се сърди човече“ и „Дама“ , но от 2010 интереса ми се засили, благодарение на Иво Драганов и събитието за настолни игри, което организира във Велико Търново. Защо играя – играя зареди самата игра и социалния контакт с хората. Победата не ми е приоритет, обичам да гледам как се развива самата игра (освен при Heroquest – ТАМ ПРОСТО ИЗБИВАМ ВСИЧКО В ТЪМНИЦИТЕ НА ПОДЗЕМИЕТО, А ПОСЛЕ ПРИБИРАМ ЗЛАТОТО И АРТЕФАКТИТЕ!!!)

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers