четвъртък, юли 18, 2024
Заглавна страница » Безплатни игри » Run Emily Run! – Безплатна игра за принтиране
Run Emily Run! – Безплатна игра за принтиране

Run Emily Run! – Безплатна игра за принтиране

runemilyrun

Поставяне на плочки? – Налично! Карти? – Налични! Напомня ли на друга любима игра? – Да!

Време е да бягаш, Емили…

Run Emily Run! е „хорър“(разбирайте ги както искате тези кавички) игра за двама души, в която единият влиза в ролята на Емили, която въоръжена само с плюшеното си мече и трябва да се крие от другия играч, който е в ролята на Торбалан. Играта е на дизайнера Mike Reading и вижда бял свят през 2009 година.

Компоненти

  • Поле за игра
  • 51 карти
  • Една Емили
  • Един Торбалан

Как да избяга Емили и защо й трябва?

Върху полето за игра се нарежда къщата, в която се разиграва действието. На двамата играчи се раздават по шест карти. Картата „Емили“ се размесва заедно с останалите и те се поставят в средата на масата. По време на хода си всеки тегли две карти или от тестето или от изчистените карти. Следващото действие е игране на карти пред себе си. Всеки играч може да играе карти, които или са поредни номера и от една боя или от различни бои, но еднакви номера. Всеки играч може да вземе колкото си иска обърнати с лицето нагоре карти от къщата, ако може да ги смени веднага с такива от ръката си. Накрая на всеки рунд се сборуват най-високите играни карти. Целта на всеки играч е да събере повече точки.

pic601954_md

Интересното на Emily е че в началото никой не знае кой ще бъде, тъй като „Емили“ е в тестето и още не е изтеглена. Но дори и когато е изтеглена, стига играчите да не са стигнали до Run Emily Run! картата, този който се крие може да блъфира и да се опитва да надхитри Торбалан. Когато Емили е изтеглена, тя трябва да бъде поставена с лицето надолу, до карта от „криещата“ боя. Емили трябва да остане в къщата, докато не бъдат изтеглени всички карти от тестето в средата на масата. Ако Торбалан я вземе от Къщата преди това, то рунда приключва веднага. Както и да приключи рунда, то накрая и двамата играчи сборуват точките си. Който има повече общ брой накрая на третия рунд, той е победител.

Заключение

Картите изглеждат чудесно, така че ако имате възможност си ги принтирайте цветно! Тематиката и идеята на играта са също чудесни и повечето механики се връзват с тях доста добре.  В играта има блъфиране, планиране и доста мисъл, но…….

… това отива на вятъра, защото няма смисъл от него, всичко е за точките. Ако сте Емили, дори да ви хванат, печелите точки. Ако сте Торбалан, дори и момиченцето да избяга, печелите точки. Е… В предния абзац питах „…защо й трябва?“, ами не й трябва. Можете да я оставите в лапите на чудовището и пак да спечелите играта. Наистина имах желание да ви препоръчам Run Emily Run!, но няма как да го направя. Играта има нужда от сериозна промяна в правилата. Или повече карти… или промяна в точкуването… или нещо друго, но в момента играта е нещо, което има потенциал, но той не е реализиран. 

pic601965_md

Ако все пак искате да я пробвате или пък сте измислили как да я промените, така че да е по-интересна, по-долу ще откриете всичко, което ви е нужно.

Линкове:

Правила

Карти за игра

Поле за игра

Run Emily Run в BoardGameGeek

Кратко How to за правене на Print n Play

Още Print n Play игри

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Георги Димитров 'BigBoxSharki'

Здравейте, аз съм Георги или BigBoxSharki, ако предпочитате. От пет шест години съм фен на Magic: The gathering, а от 2-3 се увличам и по други настолни приключения. Вниманието ми го грабва всичко фентъзи (друг въпрос е дали го задържа).

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers