петък, февруари 23, 2018
Заглавна страница » Новини » Пъзелтон – ново приключение из цяла София
Пъзелтон – ново приключение из цяла София

Пъзелтон – ново приключение из цяла София

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Името ми е Деян. Считам се за вярващ християнин и като такъв очевидно държа на някаква ценностна система, но освен това и на хората. Хората, според мен са центъра при играенето на настолни игри.Вярвам в семейните ценности и често погледът ми над игрите е завъртян по този начин, тъй като самият аз съм семеен с прекрасна съпруга и две деца.От години работя като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.
Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Приятели, повечето от вас знаете, че аз съм фен на всякакви на всякакви офлайн приключения. Дори нашият екип е създавал няколко такива – търсенето на съкровища преди две години, или шпионското ни събитие от тази година. Приключението ни с обикалянето на искейп стаите из София е описано в сайта, а аз самият бях замесен сериозно в измислянето на една от най-новите стаи.

С други думи, всяко подобно нещо, което се появи привлича моят искрен интерес.

Когато такова събитие се организира от наши приятели обаче, това звучи дори още по-вълнуващо!

Този уикенд клуб Mulligan и БГ Имане организират голямо търсене на съкровища из цяла София, в което аз и моето семейство ще се включим с огромен ентусиазъм. Ние и без това последно време си правим нещо като мини Amazing Race с агресивно обикаляне на туристическите обекти в страната, така че Пъзелтон ни хвана точно в десетката. Цената е малко по-висока от това, което бихте платили за искейп стая, но пък стаите са един час, а това е два дена. 

За да дам по-точно описание на събитието, ще цитирам авторите:

48-часово приключение – маратон от решаване на логически ребуси и пъзели, което да тества вашите логически и дедуктивни умения! Играта е от тип treasure hunt: приключение, в което търсите предмети и решавате последователност от загадки, следвайки скрити и не толкова скрити улики. Може да бъде сравнено с огромен escape room на открито!

– 48-часа не са ли много? Всъщност очакваната продължителност на играта е между 6 и 8 часа, като официалният й старт е в 20.00 часа в петък, 29-ти септември, а крайния срок за решаване на загадките е 20.00 в неделя, 1-ви октомври.

– Кога и как може да се играе? Решение на всеки отбор е кога да започне, кога и дали ще вземе почивка и колко интензивно ще проведе своята игра. Единственото условие за успешното приключване на играта е решаването на всички загадки до крайния срок на играта в неделя, 20.00 часа.

Награди ще има, но те са по-скоро символични на фона на приключението, в което ще се впуснем.

Ние ще сме там!

Очакваме ви!

Запишете се

 

Магазинът, в който се тества.

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'
Името ми е Деян. Считам се за вярващ християнин и като такъв очевидно държа на някаква ценностна система, но освен това и на хората. Хората, според мен са центъра при играенето на настолни игри. Вярвам в семейните ценности и често погледът ми над игрите е завъртян по този начин, тъй като самият аз съм семеен с прекрасна съпруга и две деца. От години работя като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.