събота, февруари 24, 2018
Заглавна страница » Енциклопедия » BigBoxGamers препоръчва » Топ 5 прехвалени настолни игри
Топ 5 прехвалени настолни игри

Топ 5 прехвалени настолни игри

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Името ми е Деян. Считам се за вярващ християнин и като такъв очевидно държа на някаква ценностна система, но освен това и на хората. Хората, според мен са центъра при играенето на настолни игри.Вярвам в семейните ценности и често погледът ми над игрите е завъртян по този начин, тъй като самият аз съм семеен с прекрасна съпруга и две деца.От години работя като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.
Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Заповядайте огънче. Виждам, че сте си приготвили факлите, така че ще се самозавържа на дървения кол, а вие можете да ми метнете някоя друга треска и тоалетна хартия преди да ме изгорите във вечни мъки. Днес ще има засегнати, ще има обидени, ще има хора, които ще се чувстват длъжни да изяснят превъзходството си в познания на настолни игри.

Вижте сега, ще говоря за много популярни игри, които в никакъв случай не са лоши. Идеята на тази статия е да сваля на земята някои светини на безсрамния маркетинг, за да могат хора, които не са се сдобили с тези игри все пак да направят по-подробно изследване преди да похарчат толкова пари.

Някои от тези игри даже са доста добри и стоят в колекцията ми… Всъщност, само една е останала на рафта. Както и да е, имайте предвид нещо– това, че е една игра е прехвалена, не значи, че е лоша. Значи единствено, че не е ЧАК толкова добра.

5

Lords of Waterdeep

pic2820646_lg

Един от „първенците“ сред гейтуей игрите. Играта, към която всички „трябва“ да посегнат, когато представят хобито ни на другите хора. Игра с поставяне на работници в света на DnD. Геймплеят бил толкова чист и елегантен, че играта ставала пристрастяваща. Така, разбирам, че е личен вкус това, че не съм фен на играта, но това не означава, че не оценявам качествата и. Просто… има много по-добри игри от този тип бе, хора! Това е то… реклама.

4

Codenames

pic2832811_lg

 

Миналата година всички изтрещяха по това малко и просто нещо на гениалния Влада Хватил. Аз също харесвам играта и бих я играл при удобен случай. Казват, че най-простите неща са най-гениални, но… Code Names е далеч от гениалност. Това е елементарна игра базирана на стотици други игри, най-популярната от които сме я играли хиляди пъти като деца – Асоциации. Играта е добра, но нека се кротнем малко и си поемем дъх. Тя е просто добра… и вероятно ще я забравим след някоя друга година.

Code Names Ревю

3

Dead of Winter

pic2914956_lg

Тази игра ми е в топ 30. Рядко се хващам на „хайпове“, но DoW ми изглеждаше като мой тип игра. Въпреки, че играта е много добра, не е чак такова култово заглавие, както повечето ревюта се опитват да ни го опишат. Да, това е социална игра с дедукция и има някои интересни механики, но като всяка подобна си има проблемите, което я сваля на земята. Така че си хвърлете по една кофа на главата и пазете картите от водата.

2

King of Tokyo/King of New York

pic2551367_lg

Честно… не го разбирам. Това са единствените игри в списъка, които даже май не харесвам. Играл съм ги и двете, притежавал съм Ню Йоркската. Играл съм ги с различен брой хора. Просто… не схващам. Компонентите и темата са чудесни, но играта никога не ми е изглеждала толкова вълнуваща, колкото я описват. Ако аз мисля така, със сигурност и други го правят. Всъщност, знам, че и други го правят. Така че моля ви, не се връзвайте на мексиканската вълна, преди да знаете за какво скачате. Да, дори и ревютата тук не съм ги писал аз, така че… имайте го предвид.

King of Tokyo

King of New York

1

Blood Rage

pic2879911_lg

О, да! Първо. Играл съм я само веднъж и не мога да дам експертно мнение за нея, тъй като това е игра, с която задобряваш и разбираш с времето. Второ. Играта не е лоша. Даже може и да се навия да я играя втори път. Когато всички започнаха да трият лиги по нея и да се въргалят по пода с миниатюрите, почти нищо не се знаеше за геймплея. Всичко, което беше в зачервените очи на групитата бяха „невероятните“ миниатюрки, „чудесната“ тема, известния дизайнер и „хитрата“ механика, в която не е нужно да печелиш битки, за да печелиш играта.  CoolMiniorNot винаги са правили супер минатюри, но това вече не е нещо особено. И други компании го правят. Всъщност, има такива, които го правят по-добре от тях. Викингската тема пък е също толкова голямо клише, колкото зомбитата и пиратите. Ерик Ланг е доказал се дизайнер, за това няма какво да споря. Аз може да не съм абсолютен фен на неговия тип игри, но човекът е професионалист и знае какво прави. След толкова думи, разбрахте ли какво се случва в играта?! И аз това казвам! Сега! 3…2…1…

Всъщност… (преглът) играта… не е… нищо особено.

…тичам надалеч…

Източник на снимките: Boardgamegeek.com

Магазинът, в който се тества.

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'
Името ми е Деян. Считам се за вярващ християнин и като такъв очевидно държа на някаква ценностна система, но освен това и на хората. Хората, според мен са центъра при играенето на настолни игри. Вярвам в семейните ценности и често погледът ми над игрите е завъртян по този начин, тъй като самият аз съм семеен с прекрасна съпруга и две деца. От години работя като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.