One Night Ultimate Vampire – Усеща се умора

Вече съм писал за системата One Night, която обичам много повече от поредицата на Resistance. Можете да прочетете по-подробно тук:

[button color=“green“ size=“medium“ link=“http://bigboxgamers.com/one-night-ultimate-werewolf-review/“ target=“blank“ ]Ревю: One Night Ultimate Werwolf[/button]

[button color=“green“ size=“medium“ link=“http://bigboxgamers.com/one-night-ultimate-werewolf-daybreak-review/“ target=“blank“ ]Ревю:One Night Ultimate Werewolf: Daybreak[/button]

Както всички One night-и, и този може да се играе самостоятелно или да се комбинира с другите от поредицата.

Разликата е, че понеже вампирите са нови злодеи, ако използвате селяни и върколаци, вече ще имате и трети отбор, което може а усложни (и без това усложнената от самите вампири) игра.

Ролите във вампирската версия използват токъни – „маркиране“. Вампирите маркират другите роли и могат да ги превръщат във вампири, но има роли, които манипулират тези токъни и добавят хаос, което е нормално за тази игра.

Вместо да описва подробно ролите, ето ви и кратко описание на английски.

Заключение

Ако трябва да го сравнявам с другите два сета, смятам, че този е най-слабият. Причината е само една – вампирите вкарват нов елемент, който изисква допълнително движение и усложнение по време на нощта. И въпреки че простотата на играта винаги е била нейния чар, не са толкова страшни добавените правила, колкото идеята, че трябва да правите дори още действия през нощта. И без това преди трябваше нарочно да си говорим и да движим разни неща пред себе си, за да създадем звук с надеждата да не се издадем… сега ще се налага и хоро да играем. Всъщност, с това темпо, нищо чудно скоро това да е и част от геймплея.

Добре де… Ако One Night Ultimate Vampire беше единствената версия до този момент, щеше да е уникална и вълнуваща игра. За съжаление, ако притежавате която и да е от другите две версии, не виждам причина да си усложнявате живота и с тази.

От друга страна, не пречи да я пробвате. Не знам. Окей е, но само това.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.