петък, февруари 23, 2018
Заглавна страница » Настолни игри » Новите роли в новия Pandemic
Новите роли в новия Pandemic

Новите роли в новия Pandemic

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Името ми е Деян. Считам се за вярващ християнин и като такъв очевидно държа на някаква ценностна система, но освен това и на хората. Хората, според мен са центъра при играенето на настолни игри.Вярвам в семейните ценности и често погледът ми над игрите е завъртян по този начин, тъй като самият аз съм семеен с прекрасна съпруга и две деца.От години работя като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.
Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Том Лиман, един от дизайнерите на Pandemic споделя повече за двете нови роли в новата версия на класиката – Pandemic.
quarantine

  • The Quarantine Specialist – или Човешкият щит. Тя предпазва своя град и всички околни градове от поставяне на всякакви кубчета и избухване на зарази. Тази роля  мигновено пасна идеално на няколко тест групи, с които я пробвахме.contingency
  • The Contingency Planner –или Човекът с плана. Концепцията да използваш event карти втори път беше много добра, но да измислиш как да направиш това чисто без проблеми с тайминга и броя на картите(особено като се има предвид големия набор от събитя в експанжъните) това беше трудно. Отне ни няколко опита. Решихме проблема с тайминга, като позволихме на Contingency Planner с едно действие да вземе обратно event карта от вече изхвърлените карти. Освен това, той може да слага само една такава карта по едно и също време върху картата си с ролята. Не в ръката. Това пък реши проблема с броя на картите в ръка. Тези правила увеличиха ролята на планьора от към тематичност, защото вече има значение в какъв ред се използват събитията.
Научете повече за Тhe Quarantine Specialist и Тhe Contingency Planner.

Преглед на статията

Оценка

Накратко: Моля подкрепете ни като дадете оценка, харесате и споделите това ревю! Ако се чувствате разговорливи можете да ни оставите и коментар. Уверяваме ви, четем всички коментари!

Потребителска оценка: Бъди първи!
0
Магазинът, в който се тества.

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'
Името ми е Деян. Считам се за вярващ християнин и като такъв очевидно държа на някаква ценностна система, но освен това и на хората. Хората, според мен са центъра при играенето на настолни игри. Вярвам в семейните ценности и често погледът ми над игрите е завъртян по този начин, тъй като самият аз съм семеен с прекрасна съпруга и две деца. От години работя като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.