вторник, февруари 20, 2018
Заглавна страница » Домашни правила » Lords of Waterdeep – ролеви вариант
Lords of Waterdeep – ролеви вариант

Lords of Waterdeep – ролеви вариант

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Името ми е Деян. Считам се за вярващ християнин и като такъв очевидно държа на някаква ценностна система, но освен това и на хората. Хората, според мен са центъра при играенето на настолни игри.Вярвам в семейните ценности и често погледът ми над игрите е завъртян по този начин, тъй като самият аз съм семеен с прекрасна съпруга и две деца.От години работя като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.
Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Latest posts by Деян Георгиев 'BigBoxGamer' (see all)

storytellingПо професия съм сценарист и по презумпция обичам измислянето на истории. Следенето на сюжет, грабващите плотове. Когато играем игра, обичам да влизам в този свят и ако може да поразиграваме някои ситуации. Не много. Да не навлизаме в ДнД-то. Мъничко. За жалост аз имам талант в ръцете и парцал в устата. Мога да измислям истории, но когато съм пред компютъра или пътувам в маршрутката или когато си вървя по улицата и се шибвам в рандъм дървета и стълбовете замислен. (добре де, това не се е случвало, но все някой ден ще се стане). Оказа се, че когато трябва да импровизирам пред хора някаква история не е толкова просто…Когато играем на Texas Zombies някак си никога не мога да докажа истинността в моите измишльотини. Е, може би това се дължи на факта, че е трябвало да докажа как съм се измъкнал от една орда зомбита само с хартиено самолетче и котка в ръце. Но както и да е, предполагам, че с повече игра моят вербален запек ще изчезне.

Е, крайно време е да кажа повече за ролевия вариант на LOW, който открих в Boardgamegeek. Идеята е елементарна. Когато завършиш куест, разказваш кратка история за това какво се е случило по време на куеста. Ако историята е достатъчно привлекателна, епична или забавна, играчът получава малък бонус Например – победна точка. Това е. Разбира се, вие може да се разберете каква да е наградата. Може да е всичко. От допълнителен приключенец до компот от вишни и пица с кебабчета.


Разказването на истории винаги добавя много интеракция между играчите и задължително смях.

Преглед на статията

Оценка

Накратко: Моля подкрепете ни като дадете оценка, харесате и споделите това ревю! Ако се чувствате разговорливи можете да ни оставите и коментар. Уверяваме ви, четем всички коментари!

Потребителска оценка: 4.03 ( 2 гласове)
0
Магазинът, в който се тества.

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'
Името ми е Деян. Считам се за вярващ християнин и като такъв очевидно държа на някаква ценностна система, но освен това и на хората. Хората, според мен са центъра при играенето на настолни игри. Вярвам в семейните ценности и често погледът ми над игрите е завъртян по този начин, тъй като самият аз съм семеен с прекрасна съпруга и две деца. От години работя като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.