неделя, юли 14, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Labyrinth Junior – Отличната класика, достъпна и за деца
Labyrinth Junior – Отличната класика, достъпна  и за деца

Labyrinth Junior – Отличната класика, достъпна и за деца

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Приятели, не крия, че Labyrinth, за мен, е една от най-добрите семейни игри, които да играете с децата си. Това е игра, която е само с две години по-малка на възраст от мен и въпреки това предлага повече отколкото доста съвременни игри се натягат да направят. Заради това и имам две копия у нас – едно непокътнато и едно разпарчетосано.

Вляво – детският борд, вдясно – оригиналният.

Въпреки семейния си характер обаче, играта си е сравнително трудна за деца, дори и за големия ми изключително аналитичен и интелигентен син. Знам, че всички родители говорят така за децата си, но определено виждам умствена надареност, която аз само съм си мечтал да имам на неговите години.

Съществува обаче вариант на любимия ми Лабиринт, който е насочен точно към детската аудитория. Правилата на играта са същите като на оригинала – кликнете на бутона, за да ги видите.

Ревю: Лабиринт

В тази версия има няколко разлики. На първо място, това е липсата на карти. Тук те са заместени от токъни, което е чудесно, тъй като децата на 5-6 трудно се справят с белотаджийския маниер на държане на карти.

Втората голяма разлика е в борда. Той намален драстично, което спомага за планирането на движенията на фигурките.

Третата разлика е в самите плочки. Тук плочките с „Г“ образен завой са сравнително малко и шансът за заклещване на фигурката е значително по-малък. Тук почти всеки ход можете да намерите решение как да стигнете до целта си.

С голяма гордост следя как Вики пресмята кое как трябва да премести, за да се получи лабиринт, който той желае.

Е… разбира се, помага и много по-детския и сладък арт. Оригиналът, макар и също сравнително лек, беше мааалко по-мрачничък.

Заключение

Labyrinth Junior е поредната десятка за детска игра от Ravensburger. Хората знаят какво искат от децата и това си е. На кутията на играта пише, че е за деца от 5 до 8 и съм напълно съгласен. За пет годишните може и да трябва леко побутване, но ако имате няколко 7-8 годишни – хвърлете им кутията и да се оправят. Мисля, че за тях тази версия би била страхотен тренинг за преминаване към по-тежката категория – мама стандартен The Amazing Labyrinth.

ПЛЮСОВЕ:

  • Подходящ арт
  • Подходяща свалена трудност
  • Същият очарователен геймплей.

МИНУСИ:

  • За пет годишните може и да им трябва малко помощ

Можете да си купите играта от сайта на Комсед или от някой от техните магазини.

Купи: Лабиринт (За деца)

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers