неделя, октомври 22, 2017
Заглавна страница » Настолни игри » Fox Party – „Пушурлък“ за деца!
Fox Party – „Пушурлък“ за деца!

Fox Party – „Пушурлък“ за деца!

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Името ми е Деян. Считам се за вярващ християнин и като такъв очевидно държа на някаква ценностна система, но освен това и на хората. Хората, според мен са центъра при играенето на настолни игри.Вярвам в семейните ценности и често погледът ми над игрите е завъртян по този начин, тъй като самият аз съм семеен с прекрасна съпруга и две деца.От години работя като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.
Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Latest posts by Деян Георгиев 'BigBoxGamer' (see all)

Zoch Games са популярни със своите детски игри, които са така измислени, че с малко по-малки предразсъдъци могат да бъдат и чудесно забавление и за големи.

Вярно е, сред антуража на компанията има и чисто семейни, че и направо геймърски игри тук и там.

Днешната игра обаче попада към чисто детската аудитория. И играта е прекрасна. Знам, знам, издадох заключението на ревюто, но слушайте сега – казах, че тази детска игра е прекрасна… а дори не съм я и пробвал да играя с деца!

Fox Party има елементарна концепция. Цялата игра представлява едно тесте с карти, като картите са точно 7 вида – мравка, охлюв, жаба, таралеж, лисица, сърна и мечка.

Основата на играта е нещо, което последно време ние наричаме с жаргона „пушурлък“, или иначе казано – изпитай си късмета.

В средата на масата се поставя една карта на случаен принцип. На всеки играч се раздават по 10 карти, които си остават в лично тесте и не се гледат. Целта е да се освободите от картите си. По време на хода си вие предполагате дали вашата най-горна карта е по-голяма, еднаква, или по-малка от картата в средата. След това обръщате картата и ако сте познали си я заделяте в страни. След това имате избор. Можете да продължите (пушурлък елемента) или да спрете. Ако спрете, слагате всички карти, които се заделили върху тези в средата на масата. Ако продължите, предполагате каква е следващата ви карта. И така докато се откажете или сбъркате…

Дотук нищо кой знае какво. Ето обаче врътката. Ако сбъркате, вие връщате картите, които сте заделили точно в същия ред, в който сте ги обърнали върху вашето тесте. По този начин, когато ви дойде следващия ход, вие трябва да сте запомнили какви са били. Вярно е, това е мемо елемент, който много геймъри мразят, но аз ви гарантирам, че дори и да имате паметта на Дори, като мен, пак ще си изкарате готино, точно заради този пушурлък. А и играта не е по-дълга от 10-15 минути.

Вярно е, не съм играл Fox Party с деца, но от опита ми знам, че малките не просто си падат по игрите със запомняне, но е твърде вероятно да метат пода с вас, ако им се опълчите на нещо такова.

Заключение

Fox Party е идеален семеен филър… ако съществува такова нещо. Добре де – играта работи великолепно в семейна атмосфера, върши чудна работа като завършване или започване на настолна вечер, а сред деца предполагам би била истински хит. Всъщност, Fox Party влиза в една категория, за която трудно се намират игри, а именно – игри, които можете да играете с децата си. Аз все още не мога да я играя с 4 годишния ми син, основно заради това, че той не може напълно да възприеме рисковия елемент в това дали да продължи или да се откаже, но предполагам след година-две би била точно за него.

Илюстрациите са сладки, а геймплеят е достатъчно интригуващ, че да ви ангажира с вниманието си и достъчно разумен, че да продължи точно колкото трябва. Ако търсите филър за геймърската ви група – играта е добра, но едва ли е идеалното решение, но ако имате деца, мисля че сте попаднали на правилното място!

ПЛЮСОВЕ:

  • Сладки илюстрации
  • Бърз и ангажиращ геймплей
  • Подходящ за родители и деца
  • Преведена изцяло на български

МИНУСИ:

  • Ако не си падате по мемо игрите, едва ли ще ви хареса
  • Има и по-добри филъри за геймъри

Играта е разпространена в България от официалните представители на Zoch за нашата страна – Simba Toys и можете да потърсите Fox Party из не чак толкова специализираните магазини за настолни игри като Хиполенд.

Магазинът, в който се тества.

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'
Името ми е Деян. Считам се за вярващ християнин и като такъв очевидно държа на някаква ценностна система, но освен това и на хората. Хората, според мен са центъра при играенето на настолни игри. Вярвам в семейните ценности и често погледът ми над игрите е завъртян по този начин, тъй като самият аз съм семеен с прекрасна съпруга и две деца. От години работя като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*