четвъртък, юли 18, 2024
Заглавна страница » Безплатни игри » Игра за принтиране: Chunky Fighters
Игра за принтиране: Chunky Fighters

Игра за принтиране: Chunky Fighters

Играли ли сте Dice Masters? А Quarriors? И двете са… dice building games? Нещо като игрите за изграждане на тесте, само че няма нужда да разбърквате преди всеки от ходовете си. Chunky Fighters много напомня на тях, но в същото време е доста различна и уникална. Защо ли? Ами сега ще ви кажа, но първо…

Компоненти

  • Зарове с частите на Квадратните бойци (толкова, колкото сте си направили)
  • Зар с оръжия
  • Зар с части от тялото
  • Зарове сила на ударите (по един за всеки цвят оръжие)

Заровете за Chunky Fighters са специални, така че няма да можете да използвате любимите си шест стенни зарове.

 

Подготовка за игра

Първото нещо, което трябва да направите е да построите своите бойци. Това става като вземете заровете с крака, тяло и глава на едни боец, плюс зарът с оръжието му и ги хвърлите. На всеки зар от тялото на вашия боец има число, което показва колко живот има тази част от тялото му. Зара с оръжие има три цвята – червен, жълт и бял. В червен цвят са най – силните оръжия, в жълт средните и в бял най – слабите. Можете веднъж да хвърлите наново един от заровете, ако не ви харесва резултата му.

След като всеки е изградил своите бойци е време за…

Б-б-б-б-бой!

Добре де, не се получи много добре шегата, но…толкова си мога. Както и да е!

Вече сте лице в лице с врага, всички останали могат само да гледат и да се наслаждават на невероятния дуел, който им предстои да видят. Време е да вземете Заровете в собствени ръце и да смажете врага!

По време на своя ход всеки играч може да извърши едно от следните действия:

  • Атака – играчът взима Зара с части от тялото и Зара за сила на удара, който съответства на цвета на оръжието му и ги хвърля. Първият зар показва коя част от тялото е атакувана, а вторият колко точки живот са й взети. Ако с атака премахнете последните точки живот на „тялото“ или „главата“, то боеца на противника ви е мъртъв. Ако свалите „краката“ му до нула, то той е само осакатен.
  • Прецизна атака – ако смятате, че сте късметлии или пък сте наистина добри със заровете (което е същото) може преди да хвърлите да кажете коя част от тялото ще уцелите. Ако успеете да хвърлите посочената от вас част, то атаката ви се брои за две и не може да бъде блокирана. Ако Прецизна атака уцели главата, то Боеца умира веднага, независимо на колко живот е.
  • Първа помощ – с това действие можете да възстановите едно живот на една част от своя Боец, като по този начин живота му може да надвиши началния брой точки живот, но не и максималното на зара.
  • Обезоръжаване – ако прецените, че противника ви има прекалено мощно оръжие и това може да се окаже сериозен проблем за вас, то може да се опитате да го избиете от ръката му. Хвърлете единствено Зара с частите на тялото и ако резултата ви е различен от „пропуск“, то вие успешно сте избили оръжието на противника си и той трябва наново да хвърля своя Зар с оръжия.
  • Смяна на оръжието – в случай, че не сте доволни от своето стартово оръжие можете два пъти да се опитате да хвърлите по-добро. След вторият си опит, независимо от резултата трябва да запазите каквото ви се е паднало до следващия си ход.

Боят продължава докато остане само един играч, който има живи един или повече бойци. Всеки боец, който остане с нула точки живот на „тялото“ или „главата“ си е мъртъв. Ако краката му паднат до нула живот, то те просто  излизат от игра и този боец става „Сакат“, като вече ще трябва да хвърля зар с едно ниво по-нисък от цвета на оръжието му. Например, ако оръжието му е жълто и е осакатен, то той вече ще хвърля бял зар, когато определя поражението, което нанася. Другата негативна страна на „сакатия“ боец е, че когато го атакуват всеки удар по краката му автоматично се пренасочва към тялото му.

Chunky Fighters има два варианта на игра, но боят и при двата протича по един и същи начин. Разликата, че в единия може да имате повече от един боец, а в другия само един.  Когато играете с повече от един Chunky Fighter единствено ще трябва да обявите кой противников боец атакувате.

 

 

Заключение

Невероятно забавна игра! Аз принципно не съм фен на Dice Masters и не съм играл Quarriors, но Chunky Fighters се оказа изключително забавна и приятна.

Играта ще ви предложи напрежение, масови мелета и изправящи ви на нокти дуели, в които нищо не е сигурно до последния момент. Също така самите Chunky Fighters са измислени с много фантазия и хумор, като много добра идея е това: колкото по-ранени са, толкова по – „зле“ изглеждат и картинките им. Вашите бойци ще бъдат с насинени очи, превързани ръце и крака, по-малко дрехи или части (какво, има роботи и зомбита, те могат да имат по-малко части). А когато ви омръзнат тези, които имате можете просто да си свалите някое от 11-те разширения, които съдържат пълен комплект зарове и четири нови Chunky Fighters. А всеки боец има и специално умение! Още една причина да си направите всички Chunky Fighters веднага! 

Така че избийте си от главата идеята да играете с обикновени зарове, запретнете ръкави и започвайте!

Но за да сме честни, ще трябва да кажа и какво не ми хареса. Всъщност това e само едно нещо.

 Играта е много голяма играчка докато си я направите. Пада невероятно изрязване, сгъване и лепене, особено, ако наистина решите да си направите повече от тях.

Но въпреки това ви я препоръчвам! Играта е бърза и много забавна. Вярвам, че ще допадне на много от вас.

Линкове:

[sociallocker]
BoardGameGeek

Правила

Разширения и други файлове за Chunky Warriors

Battlegrounds
[/sociallocker]


Ако ви е харесала статията и като цяло нашия сайт, моля да ни подкрепите! А ние ще ви благодарим с подарък – игра!
Дарение за сайта

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Георги Димитров 'BigBoxSharki'

Здравейте, аз съм Георги или BigBoxSharki, ако предпочитате. От пет шест години съм фен на Magic: The gathering, а от 2-3 се увличам и по други настолни приключения. Вниманието ми го грабва всичко фентъзи (друг въпрос е дали го задържа).

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers