събота, ноември 23, 2019
Заглавна страница » Настолни игри » Black Stories – колекция от загадки и парадокси
Black Stories – колекция от загадки и парадокси

Black Stories – колекция от загадки и парадокси

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Името ми е Деян. Считам се за вярващ християнин и като такъв очевидно държа на някаква ценностна система, но освен това и на хората. Хората, според мен са центъра при играенето на настолни игри.Вярвам в семейните ценности и често погледът ми над игрите е завъртян по този начин, тъй като самият аз съм семеен с прекрасна съпруга и три деца.От години работя като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.
Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Latest posts by Деян Георгиев 'BigBoxGamer' (see all)

Играх за пръв път Black Stories… преди повече от 20 години. Разбира се, тогава не идваше в кутия, не се издаваше от компании и не струваше пари. Това бяха просто истории, които се разказваха от уста на уста. Всъщност, много от историите, които ще срещнете в някои от сетовете на Black Stories вероятно вече ще сте ги чували като Любопитни загадки или парадокси.

Black Stories не е точно игра, а забавление, в което един разказвач знае някакъв странен случай на смърт (в повечето случаи) и дава съвсем бегло описание на местопрестъплението. Останалите „играчи“ се опитват да познаят какво се е случило, като имат право да задават въпроси, на които може да им се отговори само с Да или Не. Първият, който разкрие всичко за странната смърт (в повечето случаи) печели.

Тук няма време, няма точки, няма никакъв игрови елемент, освен единствено удоволствието от това да си първи в разкриването на най-странните случки, които някога си чувал.

Това превръща Black Stories в страхотно преживяване на партита, отпускаща почивка в офиса и може би в най-подходящия начин да си прекарате часовете в колата, докато пътувате за някое събитие за настолни игри.

За съжаление, лично аз не мога да използвам играта в колата, защото пътувам предимно с децата ми, а случаите (в повечето случаи) са кървави и понякога перверзни. Разбира се, има случаи, които мога да играя с децата, защото са по-скоро забавни, но лично аз обичам повече да разплитам мистериите, отколкото да се забавлявам над това колко по-глупави от мен са всички останали.

Аз съм използвал играта многократно с колегите и никога няма да вадя кутията от раницата си. За мен Black Stories е перфектен подарък за… ами за всеки.

Да, често случаите са кървави, но ви гарантирам, че тук няма проява на лош вкус. Историите са предимно провокативни, креативни и мистериозни, като не разчитат на „простотия и гадория“. Разбира се, както в много игри, не всички случаи са толкова хитри и понякога може да се разочаровате, но има най-различни версии на Black Stories, като във всяка кутия има по 50 случая.

Да, веднъж щом изиграете всички случаи, няма какво толкова да правите с играта, освен да сте разказвач и да зарибявате още повече хората по Black Stories. Цената обаче е повече от достъпна за уникалното преживяване, което получавате.

Сега идва и най-хубавата част.

От скоро можете да намерите и Black Stories на български, като във всеки сет има по 50 различни случая. Ревю копието, което достигна до мен от издателите в България – Simetro се нарича Funny Death Edition, но честно казано, не виждам голяма разлика в случаите от стандартните Black Stories (или Dark Stories – вариант, който имах на английски преди години).

Не мисля, че имам нужда от стандартното заключение, нито от плюсове и минуси. Първо, защото това не е игра, а страхотно парти изживяване и второ – защото в кутиите на Black Stories няма минуси. Силно препоръчвам.

Можете да си поръчате играта, като кликнете на линка отдолу.

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'
Името ми е Деян. Считам се за вярващ християнин и като такъв очевидно държа на някаква ценностна система, но освен това и на хората. Хората, според мен са центъра при играенето на настолни игри. Вярвам в семейните ценности и често погледът ми над игрите е завъртян по този начин, тъй като самият аз съм семеен с прекрасна съпруга и три деца. От години работя като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*