неделя, октомври 22, 2017
Заглавна страница » Настолни игри » BigBoxGamers: Разбор за юли
BigBoxGamers: Разбор за юли

BigBoxGamers: Разбор за юли

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Името ми е Деян. Считам се за вярващ християнин и като такъв очевидно държа на някаква ценностна система, но освен това и на хората. Хората, според мен са центъра при играенето на настолни игри.Вярвам в семейните ценности и често погледът ми над игрите е завъртян по този начин, тъй като самият аз съм семеен с прекрасна съпруга и две деца.От години работя като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.
Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Latest posts by Деян Георгиев 'BigBoxGamer' (see all)

Месец юли беше изпълнен със статии, както обикновено. Този месец запълнихме бройката на статиите предимно с ревюта, какъвто е и фокуса на сайта. Имахме ревюта на страхотни игри, както и такива на… не толкова страхотни.

За изминалия месец имахме 21 статии. Ето и няколко класации, свързани с тях, както и общи за сайта.

Топ 5 най-популярни статии от Big Box Gamers за юли 2017

Топ 5 на най-популярни НОВИ статии от Big Box Gamers

Игри от този месец, които не ни впечатлиха особено:

Zimby Mojo: Това е игра, за която имах големи надежди, заради странността и тематичността – две неща, които често ме теглят към игрите. За съжаление – тежката претенция „запокити“ иначе лекия й характер. 

Добри игри от този месец, които не успяха да влязат в топ класациите ни :

Temp Worker Assassins: Оригинален дек билдър с постоянно въртене на цялото тесте и свежа тема. Има си своите малки кусури и затова остава в средата. 

Notre Dame 10th Year Anniversary Edition: Една от добрите игри на Стефан Фелд, но дори с това издание продължавам да се съмнявам за преиграваемостта на играта. 

Dancing Eggs: Луда игра, която най-добре се играе с деца. Бъдете готови да си извадите мозъците преди да я играете.

Puerto Rico: Класика, която дълго време стоеше на чело на BGG класациите. Е… годинките й личат.

Las Vegas: Филър игра, която можете да играете с всеки, но без разширението може и да увисне след известен брой игри.

Ramses II: Детска мемо игра със страхотни 3Д пирамиди. Но… не е нещо особено.

XO Brainer: Ултра-мега-дупер морски шах за мозъчни мъченици. 

Incantris: Чиста биячка тип арена с постоянно мятане на зарове. Нищо особено, но някак си яко!

Unearth: Новото отроче на създателите на Boss Monster. Играта очевидно отново е инспирирана от видео игрите. 

Игри от този месец, които заслужиха печата BigBoxGamers Препоръчва:

Lorenzo il Magnifico: От ревюто на Цонко: „За да завърша, ще кажа че харесвам много играта и тя със сигурност влиза в моите Top 20 от близо 500 играни! Нещо Малко не й достига, за да наближи висините на дуото Tzolkin и Marco Polo, но има и още потенциал с излизането на разширението й.“

Monza: Чудесна детска игра от Haba с готини малки дървени коли и правила, които можете да обясните и на най-малките геймъри.

The Lost Expedition: Един от редките случаи, когато игра с няколко мода успява да уцели десятката на всички фронтове!

Century: The Spice Road: Игра, която според много хора засенчи Splendor. Въпреки че според мен можете да имате и двете, ще се обзаложа, че Century ще се превърне в съвременна класика. 

Leaders of Euphoria: Новата версия на Good Cop Bad Cop – и със сигурност по-добрата!

Honshu: Отлична игра за строене на град, която смесва в себе си и trick taking…?

Nmbr 9: Перфектен филър. 10 минути, лесни правила, лесно подреждане и прибиране. 

Pyramids: Безспорно една от най-добрите игри, които съм играл последните месеци. 

Scotland Yard: Класика от осемдесетте, която се държи и до днес.

Игри от този месец, които се изкачиха на върха и получиха печата: BigBoxGamers Гарантира:

Sub Terra: Тази игра ме изуми със страхотната си тематичност и това че всеки един ход се усеща като развитие на историята ви. Със сигурност се забива в колекцията ми и ще остане за дълго време. Вижте повече от точенето на лигите ми по нея от ревюто. 

Други статии този месец:

BigBoxLan -поглед назад: Разбор на игрите, които Цонко е играл последно време плюс класация за 2016 и какво ли още не. Човекът не беше писал отдавна, има да наваксва все пак. 

Какво предстои?

На първо място, този уикенд ще се състои най-голямото събитие за сезона. Така популярният фестивал с гръмкото име „Ицо Кон 2“. Миналата година „коня“ се състоеше в 24 часа гейминг нон стоп, този път ще бъде разделен на два пъти по 12. Тези два дена ще имаме възможност агресивно да подходим към игрите и да опитаме колкото се може повече заглавия, за да имаме материал. Ще пускаме снимки редовно уикенда, така че се пригответе за съботно-неделен спам.

Относно ревютата, които в най-скоро време ще се появят… Ето ви един списък, като не гарантирам в какъв ред ще се появят, нито дали няма да има и нови попълнения.

State Craft, Blitz, Fox Party, Dice Forge, This War of Mine (една от най-популярните статии на сайта ни е превюто на тази игра, така че има голямо очакване), Pandemonium, 1960: Making of a President, Castles of Burgundy (в личния ми топ 10), Castles of Burgundy the Card Game, San Juan Second Edition, Linko, Las Vegas the Card Game, Pacu Pacu (една от най-добрите парти игри, които съм играл последно време), ColorÝam, Memory: The Board Game (едно от най-новите заглавия на звездното дуо Kramer и Kiesling… мемо игра?!), Snail’s Pace Race (прекрасна игра за 3-4 годишни), Basta, както и една нова поредица от ревюта, за която се надявам скоро да ви разкажа повече.

 

Магазинът, в който се тества.

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'
Името ми е Деян. Считам се за вярващ християнин и като такъв очевидно държа на някаква ценностна система, но освен това и на хората. Хората, според мен са центъра при играенето на настолни игри. Вярвам в семейните ценности и често погледът ми над игрите е завъртян по този начин, тъй като самият аз съм семеен с прекрасна съпруга и две деца. От години работя като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*