неделя, юли 14, 2024
Заглавна страница » Енциклопедия » Бебе – едно трудно ревю!
Бебе – едно трудно ревю!

Бебе – едно трудно ревю!

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

SAM_1977BBG – 10/10

Тази игра я има вече много дълго време на пазара. Много приятели също я притежават от известно време. Някои дори си имат повече от едно копие. И понеже това си е една сериозна инвестиция, аз трябваше да съм сигурен, че мога да си я позволя. Но не е важно само да си я вземеш. Трябва предварително да знаеш дали си готов да я играеш цял живот.

ТЕМА – 10/10

Играта има две различни версии с две различни теми. Една е женска, другата е мъжка. Освен ако не отидеш да си избереш от магазина. Ние обаче използвахме традиционен метод и си я поръчахме. А така никога не знаеш какво ще ти се падне преди да пристигне доставката.

Падна ни се мъжка. Всъщност, аз бях готов и за двете. Нямаше значение за мен. Защото ако ние мъжете нямаме опит с женската версия, то доколкото знам, се призързваме по-силно към нея. Както и да е. Мисля, че мъжката също е много добра. Защото играта пристига със собствен саундтрак, който те вкарва много силно в атмосферата. Може този саундтрак да е досаден, но дизайнерът явно е искал да те вкара рязко в играта, за да можеш да свикнеш и да се справиш по-лесно с високите левъли. Играта успява толкова да те въвлече в историята, че не успяваш да спреш да мислиш за нея дори и когато не я играеш.

КУТИЯ – 10/10

Давам максимална оценка, но имам някои забележки. Защото кутията е временна. Тя има IMAG0706кратък срок на годност и веднъж щом играта излезе от нея, не се побира обратно, колкото и да й се иска. Само внимавайте, защото понякога дори да ви се струва, че кутията е само една, играта може да дойде с експанжън – още една игра.

Защо тогава давам 10 от 10? Защото въпреки всичко, аз имам най-прекрасната кутия, която някога съм виждал!

КОМПОНЕНТИ – 10/10

Приятели, знам че за някои от вас, компонентите са много объркани, некоординирани и сякаш никаква работа не могат да вършат, но изчакайте. Тази игра предлага невероятно развитие на частите. Само след няколко години, благодарение на тях, тази игра дори сама ще може да се играе.  А най-интересното е, че въпросните джаджи от играта се къстъмизират още в самото поръчване. И дори няма нужда да правите каквото и да е. Играта така се наглася към вашите настройки, че автоматично се програмира съгласно вашите характеристики.  Така че колко мога да дам на игра, която прилича на мен?!

 

SAM_1863ГЕЙМПЛЕЙ – 10/10

Отново. Не си правете изводи след първото изиграване. То може да ви стори скучно, еднообразно и едностранчиво. Но само след години, играта ще ви е вече толкова интересна, че няма да искате да се отделите от нея. Приемето го като инвестиция.

Механиката е уникална, спрямо различните копия и, както вече изяснихме, вашите характеристики.  Най-интересното е, че с качването на левъл, вие сами може да си индивидуализирате играта, спрямо вашите изисквания. Но внимавайте, ако играете твърде много и безразсъдно на нея, толкова по-досадна и неприемлива ще започне да ви се струва след време. Ако пък изобщо не я сваляте от рафта, тя може да потъне в прах и да падне от високо. Затова се грижете внимателно за нея.

В играта са смесени още много механики, затова само ще изброя някои от тях.

–         Способността за мултиплейър с други копия от играта

–         Ежедневно качване на нива

–         Кооперативност. В много случаи – двама срещу играта.

–         Работа по гласови команди

–         Работа по шамарени команди

Само трябва да внимавате за най-важната механика. И тя е следната:  „играта ти не се учи от своите грешки, а на твоите грешките.

Относно начинът на игра. Това е походова стратегия. Ти един ход, играта един ход, ти един ход, играта два хода, ти един шамар, играта един ход…Защото тактиките може да се сменят редовно, но стратегията трябва да винаги една и да се поддържа постоянно.

 РАЗНООБРАЗИЕ – 10/10

Тук много се чудих каква оценка да дам. Ако се съди по първоначалното състояние на играта и по първото разиграване, то тогава би било 0. Защото, както казах – всеки ден е един и същ. Дори и саундтрака ще се ъпдейтне чак след около година-две. Но истината е, че всеки ден можеш да откриваш нова дълбочина в играта и да променяш възгледите си за нея. Да откриваш нови истини и да се радваш на чудното присъствие на това съкровище. А защо е съкровище? Защото е пълно с (както се изразява BigBoxExplorer) благинки. От теб се изисква само да намериш път към тях.

Финални думи

Това е най-страхотната игра, която някога съм играл и смятам не само да я пазя, но да се грижа за нея и редовно да си спомням колко е невероятна, за да не забравя тя своята ценност и уникалност в моя дом, както и когато започнат другите да си играят с нея. Защо пък след време да не си взема още едно копие? А защо не и трето? А защо не и…добре де, тук вече трябва сериозна консултация с другия играч.

За финал мога да кажа следното – от тази игра няма по-голямо удовлетворение от това да я изиграеш цялата, от начало до край, и да финишираш с епична… победа

SAM_1858

BigBoxGamer и MiniBoxGamer

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Най-старата, най-великата и най-трудна игра в света.

Преглед на статията

Оценка

Накратко: Моля подкрепете ни като дадете оценка, харесате и споделите това ревю! Ако се чувствате разговорливи можете да ни оставите и коментар. Уверяваме ви, четем всички коментари!

Потребителска оценка: 4.68 ( 3 гласове)
0

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Един коментар

  1. Честито!!! Да им се радваш цял живот (и на играта и на кутията)!

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers