четвъртък, юли 18, 2024
Заглавна страница » Безплатни игри » Print and Play: Arkham Investigator
Print and Play: Arkham Investigator

Print and Play: Arkham Investigator

Arkham Investigator е дедуктивна игра за максимум четирима играчи, развиваща се в света на Х.П. Лъвкрафт. Играта е на дизайнера Хал Еклес (Hal Eccles) и е публикувана от Airborne Studios и  Chtulu Reborn.

В нея, вие ще влезете в ролята на ученикът на известния библиотекар и следовател Хенри Армитаж.  Разследвайки мистериите, които ви дава Хенри, вие ще трябва да докажете, че сте готови да поемете работата му един ден.

Компоненти

  • Вестник от деня на случилото се (който ще е различен за всяка мистерия)
  • Карта на град Аркам
  • Списък с приятелите и свръзките на Хенри Армитаж
  • Указател с адресите на жителите на града
  • Книжка с правилатa

Как протича играта

Всичко започва с това как Армитаж ви кани в кабинета си, където ви разказва за наскоро случилата се мистерия (може да е убийство, отвличане или каквото друго ви хрумне). От тук нататък сте вие. На базата на това, което научавате от учителят  си, вие трябва по собствена преценка да обикаляте из Аркам и да говорите с различни персонажи, които евентуално да ви дадат повече улики. Особеното в играта е, че вие всъщност няма да заловите „лошият“, а след като решите, че сте събрали достатъчно доказателства, ще говорите отново с Армитаж, който ще ви задава въпроси и на базата на техните отговори, той ще прецени как сте се справили. За всеки отговор печелите или губите точки. Максималният брой е 150 т., но вие печелите, ако съберете повече от самият библиотекар, а той винаги има 100 точки.

Лично мнение

Играта прилича малко на предишната, за която разказах – Doctor Who: Solitaire Story Game, защото и двете се играят с помощта на книжки и доста четене. Но също така, тази е коренно различна, тъй като тук нямате зарове, нямате ред на обикаляне из града, няма брой ходове, за които трябва да решите загадката. Всичко зависи единствено от вас и от логичното ви мислене. Отивате там където искате, говорите с когото трябва и се отправяте към следващото място. Когато решите, че знаете достатъчно се връщате при Хенри Армитаж. И това всичко е много, много готино според  мен. Не прави играта много трудна, не я прави и лесна, всеки ще я изиграе по различен начин и всеки път можете да почнете едно и също разследване от различна посока. Също така описанията в книжката допринасят много за атмосферата и за това да се почуствате като част от стария Аркам. Като цяло играта е доста добре измислена и направена.

Единствено не съм сигурен какво мисля за това, че накрая фактически вие не залавяте „лошият“, а просто сравнявате събраната от вас информация с тази събрана от Армитаж.

За жалост до сега е излязло само едно разследване – A Grain of Evil и скоро се очаква да излезе второ – King Cometh.

Но въпреки това, ако харесвате книги-игри, ако сте харесали предишното ми предложение или ако просто обичате да четете, препоръчвам ви я. А ако сте и фен на света на Лъвкрафт, ви я препоръчвам още по – силно. Е ако не обичате ужаси може да я пропуснете, но … това май се подразбира?

Всичко нужно за първото разследване
Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Георги Димитров 'BigBoxSharki'

Здравейте, аз съм Георги или BigBoxSharki, ако предпочитате. От пет шест години съм фен на Magic: The gathering, а от 2-3 се увличам и по други настолни приключения. Вниманието ми го грабва всичко фентъзи (друг въпрос е дали го задържа).

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers