вторник, март 19, 2024
Заглавна страница » Безплатни игри » Топ 5 Безплатни игри за принтиране на BigBoxSharki
Топ 5 Безплатни игри за принтиране на BigBoxSharki

Топ 5 Безплатни игри за принтиране на BigBoxSharki

За тази седмица реших да не ви тормозя с някоя нова игра, а вместо това да ви припомня игрите за които съм ви говорил до сега. Какъв по-добър начин за това от една кратка класация. Това е моят Топ 5 Игри за принтиране, ако на вас са ви харесали повече други от игрите, за които съм писал, ще се радвам да споделите кои са те. А ако имате любими игри за принтиране, различни от тези, за които аз съм писал, ще се радвам още повече, ако ги споделите с нас. Но стига повече увъртания, ето ги и игрите.

5. Hydras  – Това е много лека и приятна игра, която спокойно можете да играете дори и с децата си. В нея всеки от играчите е Хидра и целта му е накрая да има по-дълги вратове и повече глави от останалите играчи. Централната механика на играта е теглене на карти, на които има различни комбинации от глави, които да добавяте към Хидрата си, както и мечове и отровни облаци, с които да пречите на противниците си. Това, което мен лично ме грабна в Hydras е необичайната тематика и колко лесна е играта, но въпреки това колко забавна е. 

4. Splut – И аз като повечето хора не харесвам игри, които взимат класическия шах и го правят на нещо друго. Просто рядко им се получава. Splut е един от тези пъти, когато им се е получило добре. В тази игра за четирима, вие ще разполагате с един магьосник, джудже, трол и един камък. Целта ви е с камъка да размажете противниковият магьосник(Splut е звукът от размазан с камък мьгьосник). Всяка от фигурките ви може да прави определени неща, като да хвърля камъка, да го бута, да го мести с телекинеза и други, както и да се движи по определен начин. Също така играта се играе на подобна на шахматна дъска. Splut e за всички, които обичат шах, много мислене и планиране на чуждите ходове.

3. Dungeon in a tin – Тази игра си спечели място тук с многото си детайли и старание хвърлени в нея. Хубаво изрисувани плочки за тъмницата, шаблоните за фигурки, които да си направите и интересните зарове с глави на орки и гоблини. Това разбира се я превръща в доста мащабен проект за изработване, но си заслужава. Обаче дори и да изключим тези неща, това е доста солидна игра с тъмници за един играч, която като всяка уважаваща себе си такава може да ви прецака и убие много бързо и безмилостно. 

2. Spell Saga – Откакто ви разказах за тази игра, то да си призная честно доста се запалих по нея. Дизайнера Todd Rogers описва играта си като „първата настолна новела“. В нея вие влизате в ролята на последният Министрел, който пътува по света и се опитва да открие причината за неговият край. Spell Saga се играе изцяло с карти, с чиято помощ вие ще изграждате своята история и приключения. По време на играта вие ще посещавате различни места, ще срещате други герои, както и различни хора, които ще ви помагат. Битки също не липсват. Играта използва също и някои доста различни механики, които в началото може да ви се сторят малко объркващи, но щом веднъж свикнете с тях, ще видите че са много интересни и се вписват в тематиката на играта.
До момента за играта са излезли три тестета, разказващи историята на Последният Министрел, които ви гарантират доста възможности за преиграване.

И сега! Дългоочакваният номер 1 !!! Моля туш! *звук от барабани* Представям ви…

1. Chunky Fighters – Това е игра, която неизбежно ще ви напомни за Dice Masters или дори за Quarriors, но е доста различна от тях. Тук вие ще имате бойци, които са съставени от по три зара. Един за краката им, един за тялото им и един за главата им. Също така ще имате и зар с оръжия, вариращи по сила. Преди всеки бой ще хвърляте заровете за да определите колко силен ще е вашият боец, както и какво оръжие ще използва. О, забравих да кажа, това не са обикновени зарове, на тях са изрисувани споменатите части от вашите герои, както и оръжията им. Но как протича битката? Взимате специалните зарове, на които има изобразени частите на тялото и този, който определя силата на удара ви и ги хвърляте. Всеки път, когато ударите противника, то той завърта зара с ударената част така че тя да отразява оставащото количество живот. Това което много ми допадна е че с колкото по-малко живот остават бойците, то на заровете те ще са все по – насинени, ранени, с очукани брони и опърпани. Също така освен преиграваемостта, която осигорява самото хвърляне на зарове, то Chunky Fighters има и 11 разширения, всяко включващо нови четири боеца, всеки с уникално специално умение.

Това е моят Топ 5 Игри за принтиране, надявам се да ви е било интересно и да ги пробвате, всяка от тях е доста интересна и уникална сама по себе си. =)

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Георги Димитров 'BigBoxSharki'

Здравейте, аз съм Георги или BigBoxSharki, ако предпочитате. От пет шест години съм фен на Magic: The gathering, а от 2-3 се увличам и по други настолни приключения. Вниманието ми го грабва всичко фентъзи (друг въпрос е дали го задържа).

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers