Site icon Big Box Gamers

Орките на Greebo, по-добри от всички останали!

Здравейте. Знаете ли какво е Blood bowl? A чували ли сте за фентъзи футбол? ОК

 

До преди 3 години и аз не бях чувал, ама се оказа, че има и такова животно в света на игрите с миниатюри, още от края на 80-те години на миналия век, ако не ме лъже паметта. С моя приятел Деян Паскалев, подготвяме статия за Blood bowl и защо играта си заслужава да се играе, но това не е тази статия. Защо не я подготвям сам ли? Ами…знаете, не всичко е DUST 1947 и ДънджънкроУ.

Днес искам да ви представя едно италианско студио и тяхната нова кампания за отбор от типа фентъзи футбол. Първо  респект към всички, които създават продукция успоредно с GW, а още повече я правят и в пъти по качествена от тяхната.

Та това са GREEBO GAMES. Студиото е създадено в Италия през 2006 от Lorenzo Giusti aka „Greebo“. Работят изцяло в процесите на дизайна, изработването и тиражирането на миниатюри за игри. Стартирали като малко ателие, днес те са една от най-популярните фирми произвеждащи алтернативни отбори за Blood bowl и фентъзи футбола като цяло.

До момента зад гърба си имат 10 успешни кампании, а тази която предстои се очертава да е с най-яките миниатюри до момента (според мен). И без да ви губя повече времето, както правя обикновено, позволете да ви представя Орките на Greebo.

Лично аз имам удоволствието да съм се докоснал до 4 от техните предходни кампании, Едната е завършена, оцветена и наградена, другите три, все още си ги пипам периодично, защото не им е дошъл реда.

САЙТА на GREEBO GAMES

Защо Greebo? Защото са коректни, талантливи, трудолюбиви, любезни и изпълнителни. Защото фигурките им винаги се отличават с уникален дизайн и персоналност, винаги са разнообразни и изпълнени с детайл. Защото кампаниите им са достъпни, а подаръците накрая са повече от това, за което сте платили (както беше едно време в кикстартер). Защото всеки един от отборите е така направен, че може да се използва и за дънджън приключения.

Защото предлагат две опции за материал – резин (материал познат у нас като епоксидна смола, но не точно) или метал. За тези от вас, които не знаят, това са двата материала за отливане на миниатюри гарантиращи максимално качество и острота на детайла.

Защо реших точно сега да пиша за тях ли? Ами това са ОРКИИИИИИ…кой фентъзи фен може да устои на орки? А тези както можете да се убедите са едни от най-оригиналните дизайни през последното десетилетии, бият GW със светлинни години преднина. Да не споменавам подлия опит за саботаж на една конкурентна фирма, която пусна отбор Орки дни след като Greebo обявиха следващия си отбор…много долно от тяхна страна.

Но това няма значение, защото не можеш с претупан дизайн и слаб детайл  да биеш ТЕЗИ ОРКИ, които изпълнени в метал са си едни малки произведения на изкуството.

Подаръците…отново на ниво. Ах тези фенове…хахахахахахахахаха

Да не пропусна и допълнителните опции, които са гигантски. От студиото предлагат като ADD-On-и всякакви забавни допълнения и играчи към отбора, включително и един ОГРОМЕН ГИГАНТ.

Единствения такъв гигант, който съм срещал (в два варианта) е този на CMON от играта Zombicide: Green Horde, но и той не е толкова ГОЛЯМ.

За повече информация, натиснете бутона отдолу и разгледайте подробно какво съдържа целя отбор.

–> КЪМ КАМПАНИЯТА В КИКСТАРТЕР

Искам да пожелая успех на Greebo games за пореден път, а на вас да ви препоръчам да се включите в кампанията им, няма да съжалявате.

А ако се колебаете защото идея си нямате, какво е фентъзи футбол и изобщо играе ли се у нас, почакайте няколко дни да подготвим с Деян статията за самата игра. През това време можете да посетите българската група във фейсбук и да се запознаете с местните звезди  и легенди.

КЪМ ГРУПАТА ВЪВ FACEBOOK

А когато прочетете статията, вече ще сте наясно, че това е вашата игра и определено искате да навлезете в нея с грубата оркска сила.

Exit mobile version